Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Știi cât zahăr conțin băuturile tale preferate?

cafea zahar

O campanie a grupului american Action on Sugar a vrut să le arate consumatorilor de băuturi pe bază de cafea cât de nocive sunt cele comercializate de brandurile lor preferate.

Dacă un pahar de suc acidulat și îndulcit are 9 lingurițe de zahăr, adică echivalentul a 7 biscuiți, trebuie să știi că 35% dintre cafelele pe care le vând marile branduri conțin chiar mai mult decât atât. Unele dintre ele ajung chiar la recordul de 25 de lingurițe de zahăr, probabil că nici nu ți-ai fi imaginat că încape atât de mult într-un pahar.

După realizarea studiului, companii precum Starbucks, Costa, Café Nero și KFC au fost date în judecată de către organizație pentru contribuția adusă crizei obezității, care este o reală problemă în Statele Unite.

Citește și: Cât de des au voie preoții să facă dragoste: Rămâi uimit

Un chai latte, de exemplu, conține nici mai mult, nici mai puțin decât 20 de lingurițe de zahăr, mai mult decât o ciocolată caldă venti, care are 15 lingurițe, la fel ca o cafea mocha.

Un caramelatte conține 13 lingurițe de zahăr, iar o mocha cortado, una dintre cele mai puțin nocive băuturi calde, doar 3 lingurițe.

Recordul este câștigat de o băutură pe bază de fructe, ceai și scorțișoară comercializată de un mare lanț prezent și la noi; aceasta conține 25 de lingurițe de zahăr și este consumată de către numeroși americani, cu precădere în sezonul rece.

Citește și: Documentul care aruncă în aer cazul Elodia: Cristian Cioacă poate ieși din pușcărie

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.