Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TikTok ar putea fi interzis în Statele Unite ale Americii / Mike Pence: 'China otrăveşte minţile copiilor'

rollingstone.com
TikTok

Preşedintele Joe Biden a anunțat că va semna o lege care acordă grupului chinez ByteDance aproximativ şase luni să cedeze populara aplicaţie video scurtă TikTok, dacă aceasta va trece în Congres, în timp ce rivalul său, Donald Trump, şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la interzicerea serviciului folosit de 170 de milioane de americani, transmite Reuters, conform News.ro.

Camera Reprezentanţilor intenţionează să voteze marţi sau miercuri proiectul de lege pentru interzicerea TikTok, după ce o comisie a aprobat joi în unanimitate măsura. Camera va vota propunerea conform regulilor care cer ca două treimi din membri să voteze ”da” pentru a obţine aprobarea. ”Dacă o trec, o voi semna”, a declarat Biden reporterilor.

Republicanul Trump, care doreşte să se întoarcă la Casa Albă la alegerile din noiembrie, şi-a exprimat obiecţiile faţă de interzicerea TikTok, spunând pe reţelele de socializare: ”Dacă scapi de TikTok, Facebook... îşi va dubla afacerea”, a spus acesta şi a adăugat că nu vrea ca Facebook să "o ducă mai bine".

În 2020, Trump a încercat să interzică platformele chineze TikTok şi WeChat, dar a fost blocat de instanţe.

Otravă pentru creier

Mike Pence, care a ocupat funcţia de vicepreşedinte în timpul preşedinţiei lui Trump, a susţinut propunerea legislativă a Camerei privind TikTok. "China otrăveşte minţile copiilor americani. Este suficient", a scris el pe platforma de socializare X, cunoscută anterior drept Twitter.

Proiectul de lege ar acorda lui ByteDance 165 de zile pentru a ceda TikTok. Dacă nu va reuşi să facă acest lucru, magazinele de aplicaţii operate de Apple, Google, parte a grupului Alphabet şi alţii nu ar putea oferi TikTok în mod legal sau să ofere servicii de găzduire web aplicaţiilor controlate de ByteDance.

TikTok, care spune că nu a împărtăşit şi nu ar împărtăşi datele utilizatorilor din SUA cu guvernul chinez, susţine că proiectul de lege al Camerei echivalează cu o interdicţie. Nu este clar dacă China ar aproba vreo vânzare sau dacă TikTok ar putea fi vândut în şase luni.

”Această legislaţie are un rezultat prestabilit: interzicerea totală a TikTok în Statele Unite. Guvernul încearcă să priveze 170 de milioane de americani de dreptul lor constituţional la libera exprimare”, a declarat compania după votul Comitetului pentru Energie şi Comerţ al Camerei.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.