Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tillerson este în dezacord cu Trump în legătură cu Iranul

Time
Rex Tillerson

Secretarul de stat american Rex Tillerson a insistat marţi că relaţia cu Donald Trump este 'bună', deşi a recunoscut că este în dezacord cu preşedintele în legătură cu acordul din domeniul nuclear cu Iranul, potrivit DPA. "Avem diferenţe de opinie asupra unor chestiuni precum JCPOA şi felul în care ar trebui să îl folosim", a declarat Tillerson presei la Washington, făcând referire la Planul de Acţiune Comprehensiv Comun, denumirea oficială a acordului dintre marile puteri şi Teheranul.

"Dar cred că dacă nu am avea aceste diferenţe, nu sunt sigur că i-aş fi de folos", a adăugat el. Tillerson ar fi devenit tot mai deranjat de Trump, care deseori i-a subminat activitatea de secretar de stat prin postările sale de pe Twitter.

Trump a menţinut acordul din 2015 dintre Teheran şi marile puteri, menit a limita capacitatea Teheranului de a dezvolta arme nucleare pentru cel puţin 15 ani, dar a fost extrem de vocal în a critica înţelegerea. Cei doi au avut viziuni diferite şi în legătură cu alte subiecte, cum ar fi criza privind Qatarul şi mediul. Tillerson, fost director al companiei Exxon, a fost în favoarea rămânerii Statelor Unite în Acordul de la Paris privind clima, însă Trump a decis retragerea Washingtonului, conform Agerpres.

Cu toate acestea, Tillerson a insistat marţi că este în relaţii bune cu Trump. "Preşedintele şi-a exprimat în mod repetat încrederea în mine. Avem o relaţie bună", a spus el. "Mă sună noaptea târziu în weekend-uri când îi vine ceva în minte şi vrea să vorbim. Mă poate suna la orice moment, oricând, dar este o relaţie foarte deschisă, una în care mă simt destul de confortabil să îi spun opiniile mele", a mai declarat secretarul de stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.