Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tillerson şi Lavrov se vor întâlni miercuri la Washington pentru a discuta despre Ucraina şi Siria

www.upi.com
Serghei Lavrov Rex Tillerson

Miniştrii de externe american şi rus, Rex Tillerson şi Serghei Lavrov, vor discuta miercuri, 10 mai, la Washington despre conflictele din Ucraina şi Siria, a anunţat miercuri Departamentul de Stat american, relatează AFP şi Reuters. Ministrul de externe rus Serghei Lavrov se va afla în vizită în SUA în perioada 9-11 mai, menţionează Reuters.

Cei doi miniştri s-au mai întâlnit de la învestirea secretarului de stat american la începutul lunii februarie, însă acesta va fi prima vizită în Statele Unite ale Americii a lui Serghei Lavrov de la sosirea la putere a administraţiei Donald Trump.

Pe 10 mai la Washington, Tillerson şi Lavrov 'vor discuta despre Ucraina, Siria şi chestiuni bilaterale', inclusiv despre 'necesitatea încetării violenţelor în estul Ucrainei şi soluţionarea conflictului prin punerea în aplicare în totalitate a acordurilor de la Minsk', a precizat Departamentul de Stat american într-un scurt comunicat.

În ceea ce priveşte Siria, cei doi oficiali au discutat vinerea trecută la telefon despre mijloacele de reducere a luptelor ca urmare a semnării de către Rusia, Iran şi Turcia a unui acord privind instituirea de zone de securitate în ţara aflată de peste şase ani în război. De asemenea, şefii diplomaţiilor americană şi rusă ar urma să discute miercuri despre 'eforturile privind reducerea violenţelor în Siria, acordarea de ajutor umanitar poporului sirian şi pregătirea terenului pentru o soluţionare politică a conflictului', conform diplomaţiei americane, conform Agerpres.

Reuniunea Tillerson-Lavrov a fost anunţată iniţial pe data de 1 mai de diplomaţia rusă. Conform acesteia, întrevederea între cei doi miniştri ar fi urmat să aibă loc pe 10 mai la Fairbanks, în Alaska, în marja unei reuniuni ministeriale a Consiliului Arctic, din care fac parte SUA şi Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.