Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tîlvăr, întrevedere cu omologul polonez: Împărtăşim aceeaşi percepţie a ameninţărilor de securitate din regiune

Ministerul Apărării Naționale
angel tilvar

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a discutat, miercuri, cu omologul polonez, Mariusz Błaszczak, despre situaţia de securitate din zona frontierelor României cu Ucraina şi a Poloniei cu Belarus, aspecte de pe agenda NATO şi UE şisprijinul pentru partenerii din Vecinătatea Estică. ”Împărtăşim aceeaşi percepţie a ameninţărilor de securitate din regiune şi suntem angajaţi în valorificarea potenţialului cooperării dintre ţările noastre”, a afirmat Tîlvăr.

Potrivit MApN, în marja Forumului de Securitate de la Varşovia, ministrul Angel Tîlvăr a avut, miercuri, o întrevedere bilaterală cu omologul polonez, Mariusz Błaszczak.

Cei doi miniştri au discutat despre situaţia de securitate din zona frontierelor României cu Ucraina şi a Poloniei cu Belarus, aspectele relevante de pe agenda NATO şi UE, sprijinul pentru partenerii din Vecinătatea Estică, precum şi coordonatele şi perspectivele în planul aprofundării cooperării bilaterale în domeniul apărării.

”Împărtăşim aceeaşi percepţie a ameninţărilor de securitate din regiune şi suntem angajaţi în valorificarea potenţialului cooperării dintre ţările noastre, atât la nivel bilateral, cât şi regional, în cadrul Formatului B9”, a arătat Angel Tîlvăr.

El a mulţumit pentru sprijinul constant şi consistent pe care Polonia îl acordă României, reprezentat de forţe afiliate la Brigada Multinaţională de la Craiova (MNBDE-SE) şi ofiţeri care încadrează comandamentele aliate multinaţionale care operează în România. Totodată, el a reafirmat angajamentul României de a continua participarea cu un detaşament de Apărare Antiaeriană la Grupul de Luptă condus de SUA, ca parte a Apărării Avansate din Polonia, de la Baza militară din Bemowo Piskie.

În cadrul discuţiilor, ministrul român al Apărării a evidenţiat evoluţiile îngrijorătoare din regiunea Mării Negre şi efectele atacurilor Federaţiei Ruse asupra porturilor ucrainene de la Dunăre – Reni, Ismail şi Chilia.

De asemenea, cei doi oficiali au subliniat importanţa Parteneriatului Strategic româno-polon, pe componenta de apărare, pentru postura de apărare pe flancul estic şi securitatea Euro-Atlantică şi, în context, necesitatea materializării obiectivelor şi proiectelor de cooperare bilaterală stabilite cu ocazia şedinţei comune a celor două guverne, de la Bucureşti, din luna martie a acestui an.

Potrivit MApN, s-a subliniat oportunitatea intensificării proiectelor comune în planul instruirii şi exerciţiilor, cu accent pe capabilităţile similare şi aprofundarea interoperabilităţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.