Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Timiș: Localitățile care au rămas fără apă caldă și căldură, realimentate cu gaz după trei zile

newsonly.gr
gaze naturale

Localitățile timișene Deta, Denta, Voiteg și Moravița, care în urmă cu trei zile au rămas fără apă caldă și căldură, au fost realimentate cu gaz, miercuri, în urma unor discuții la Ministerul Energiei. Mai multe operații la Spitalul de Copii din Deta au fost amânate din cauza acestei probleme, anunță Mediafax.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Prefectura Timiș, în localitățile Deta, Denta, Voiteg și Moravița a fost reluată alimentarea cu gaze naturale. Asta după ce a avut loc o întâlnire la Ministerul Energiei la care au participat și cei doi distribuitori de gaz, precum și furnizorul, care au oprit alimentarea cu gaz, duminică, în urma unor neînțelegeri.

“Astăzi (n.r. miercuri), la sediul Ministerului Energiei, a avut loc o întâlnire - sub conducerea secretarului de stat Robert Tudorache, la care a participat prefectul județului Timiș, Eva-Georgeta Andreaș - cu operatorii distribuitori de gaze (...) pentru identificarea unei soluții în vederea asigurării continuității furnizării și distribuirii gazului în unele localități din județul Timiș”, a informat Prefectura Timiș.

Începând de săptămâna viitoare, se va constitui un grup de lucru din care vor face parte toți factorii implicați, în coordonarea Ministerului Energiei, care va identifica soluția tehnică și legală de a se asigura furnizarea gazului în zonă.

În cele patru localități din județul Timiș a fost întreruptă furnizarea gazului, duminică, în urma unor neînțelegeri apărute între cei doi distribuitori de gaz și furnizor. Astfel, Spitalul din orașul Deta a rămas fără apă și caldură, conducerea unității medicale fiind nevoită să externeze doi bebeluși din cauza frigului, iar toate operațiile au fost anulate. De asemenea, în ultimele trei zile, aproximativ 2.000 de elevi înscriși în școlile din zonă au învățat în frig, pentru că unitățile de învățământ nu au avut căldură.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.