Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Timișoara, PARALIZATĂ de ninsoare - Tramvaie blocate, copaci prăbușiți, locuințe fără curent electric, pușcăriași scoși la deszăpezit/ Robu, la chef

copac prabusit

E haos în Timiș și Timișoara, la mai bine de 24 de ore după ce meterologii au emis cod portocaliu de ninsori. Nu mai puțin de 40.000 de familii din județ au rămas fără curent, după ce cablurile de electricitate ale Enel s-au rupt.  În Timișoara deszăpezirea s-a făcut în condiții de criză, după ce contractul companiei Retim, care deszăpezea patru din cele șase sectoare în care este împărțit orașul a expirat. Astfel, în oraș, de deszpezire se ocupă compania SDM, patronată de Consiliul Local Timișoara, care din lipsă de personal și utilaje a apelat la ajutorul companiei locale de termoficare, Colterm, care a trimis pe teren echipaje. Sâmbătă noapte, zeci de copaci bătrâni și netoaletați s-au prăbușit pe străzile orașului sau pe mașinile parcate la marginea străzilor. Nu mai puțin de 39 de autoturisme au fost avariate. Pușcăriașii au fost scoși la deszăpezit pentru decongestionarea străzilor.

„În total, sunt aproximativ 250 de oameni pe teren, de la toate societățile subordonate. Au fost răspândite 210 tone de material antiderapant și au ieșit pe teren toate societățile care se ocupă de întreținerea spațiilor verzi”, a declarat city-managerul Timișoarei, Robert Kristof, pentru Tion.ro.

"La nivelul județului Timiș, la ora 08:00, 60 de localități erau parțial/total nealimentate cu energie electrică, peste 40.000 de clienți. În prezent, pentru restabilirea energiei electrice în localitățile afectate lucrează 24 de echipe.

În această noapte pe drumurile naționale și județene și pe sectorul de autostradă, s-a acționat astfel:

- pe sector autostradă cu 60 utilaje;

- pe drumurile naționale - 42 de utilaje;

- în municipiul Timișoara - 8 autobasculante cu lamă și sărăriță, și două buldoexcavatoare.

La această oră, drumurile naționale și județene sunt greu practicabile.

Recomandăm cetățenilor să utilizeze autoturismul doar dacă este strict necesar. Celor care pleacă la drum în această perioadă, le recomandăm să aibă autoturismele echipate corespunzător, să se intereseze asupra stării drumurilor înainte de pornire și să respecte semnalele ori restricțiile autorităților", transmite ISU Timiș.

content-image

Conform presei locale, în timp ce orașul este în haos, primarul Timișoarei participa la un chef PNL Timișoara. Nicolae Robu nu a putut fi contactat pentru a oferi declarații despre situația din oraș până la ora redactării acestei știri.

content-image

Citește și: Atenție, toți șoferii au această obligație, dar puțini știu! Amenzile se ridică la 1.000 de lei

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.