Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Timiș - Din cele 24 de cadre medicale cu coronavirus, şase au fost vindecate

Linkdin
coronavirus

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Timiş, Cornelia Bubatu, a anunţat, luni, că din cele 24 de cadre medicale confirmate pozitiv cu SARS-CoV-2 la nivelul judeţului Timiş, şase au fost vindecate şi externate, celelalte 18 rămânând internate pentru tratament.

Potrivit sursei citate, în urma controalelor efectuate de către inspectorii Serviciului Control în Sănătate Publică la nivelul unităţilor sanitare cu paturi, "s-a constatat nerespectarea măsurilor impuse în situaţii epidemiologice deosebite, în unele cazuri, motiv pentru care s-a aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 10.000 lei, pentru Maternitatea Odobescu", în conformitate cu prevederile legale în vigoare, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Ministrul Agriculturii îi liniștește pe români: Există foarte multe stocuri

"DSP Timiş coordonează anchete epidemiologice în spitalele unde s-au confirmat cazuri de angajaţi din rândul personalului medical cu infecţii specifice noului coronavirus SARS-CoV-2. Din cele 24 de cadre medicale confirmate pozitiv, şase au fost vindecate şi externate, celelalte 18 rămânând internate pentru tratament. În acelaşi timp, au fost identificaţi contacţii direcţi ai acestor persoane şi a fost dispusă măsura izolării la domiciliu, urmând să fie testate persoanele simptomatice, acolo unde este cazul", a afirmat Cornelia Bubatu.

Potrivit acesteia, în urma retestării nou-născuţilor de la Maternitatea Odobescu din Timişoara, declaraţi pozitivi la primul test, s-a constatat că pentru nouă dintre aceştia rezultatele sunt negative, iar nou-născutul pozitiv se află internat la Clinica "Bega" (maternitatea COVID) din Timişoara, împreună cu mama sa, depistată şi ea pozitiv.

Citește și: Pensionarii mai au de așteptat! Decizia va fi luată abia luna viitoare .

La Spitalul Municipal se continuă verificările, o echipă de inspectori din cadrul Serviciului Control în Sănătate Publică efectuând controlul specific pentru a supraveghea respectarea măsurilor impuse.

Totodată, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara a fost înregistrat, marţea trecută, un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, în legătură cu situaţia de la Maternitatea Odobescu au fost declaraţi pozitivi în urma primei testări. Pe lângă cei 10 bebeluşi declaraţi iniţial pozitiv şi apoi retestaţi, alte 25 de persoane - cadre medicale, lehuze şi o gravidă au fost confirmate cu infecţie cu noul coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.