Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Bombă cu ceas' pentru Dominic Fritz. Timișoara riscă amenzi uriașe

orasul-timisoara.ro
colterm termoficare energie

Compania de termoficarea a Timișoarei stă pe o 'bombă' cu ceas care ar putea costa municipiul amenzi uriașe de până la 200 de milioane de lei, susțin social-democrații. Apa caldă nu se va opri, dar gaura la bugetul local poate pune în pericol alte proiecte ale orașului.

Preşedintele interimar al PSD Timişoara, consilierul judeţean Mihai Ritivoiu, a declarat, vineri, că "bomba" Colterm poate exploda săptămâna viitoare, ceea ce îi va costa pe timişoreni o pierdere de până la 200.000.000 de lei, întrucât primăria nu a cumpărat certificatele verzi pentru poluarea produsă de societatea de termoficare.

El acuză faptul că deşi noua conducere a Colterm a avut la dispoziţie şase luni să ia act de aceste probleme, nu s-au luat măsuri, iar în bugetul votat de consilierii locali nu au fost prevăzuţi banii necesari.

"Vă anunţ că ne aşteaptă un tsunami săptămâna viitoare şi se pare că bomba Colterm va exploda. Se aude de declaraţiile conducerii primăriei, de bugete echilibrate, de acţiuni integrate pe ani de zile, de strategii şi viziuni pe ani de zile, dar la Colterm va veni săptămâna viitoare un tsunami. Până la 30 aprilie trebuie cumpărate circa 270.000 de certificate verzi, în conformitate cu legislaţia europeană. Preţul pe bursă al acestor certificate este în acest moment de 44 de euro, preţul variază. La o valoare de 44 de euro, discutăm de o sumă totală de aproape 12.000.000 de euro a acestor certificate", a anunţat Mihai Ritivoiu, vineri, într-o conferinţă de presă.

Liderul social-democraţilor timişoreni spune că societatea Colterm, aflată în subordinea municipalităţii, nu are aceşti bani, dar nici nu au fost prevăzuţi în bugetul primăriei.

"Colterm a primit ceva peste 90.000.000 de lei (de la buget, n.r.) dar pentru funcţionare, nici nu ştiu dacă au voie să le dea aceşti bani pentru certificate verzi. Dacă nu se achiziţionează aceste certificate până pe 30 aprilie, discutăm de o amendă de 100 de euro pe un certificat, adică 27.000.000 de euro (echivalentul a 135.000.000 de lei). Dacă bomba cu ceas detonează până joi, ne va costa 200.000.000 de lei gaură în buget. Nici nu ştiu dacă în aceste condiţii, cu trei zile înainte de termen, (...) mai pot ajunge banii şi dacă, prin nu ştiu ce minune, Guvernul le-ar da banii. Nu ştiu cum poate da Guvernul banii direct unei regii", a detaliat Ritivoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.