Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Timișorenii care merg pe jos și așteaptă la semafor vor putea citi versuri pe asfalt

poezie

Timișorenii care merg pe jos și așteaptă la semafor vor putea citi versuri pe asfalt. Trecerile de pietoni ale orașului vor fi decorate cu poezie, prin versurile scrise de poeți români contemporani, potrivit Mediafax.

Începând de sâmbătă, voluntarii Asociației Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii vor decora trotuarele din 60 de intersecții din oraș cu versuri.

Poeziile lui Robert Șerban, Tudor Crețu, Aleksandar Stoicovici, Sorin Gherguț, Svetlana Cârstean, Ana Pușcașu, Adrian Bodnaru, Nicoleta Papp, Goran Mrakić, Marius Aldea și Alexandru Potcoavă vor fi scrise direct pe asfalt, prin toate cartierele pentru a-i încuraja pe trecători să ia orașul la pas, să le descopere și să le citească pe toate.

În câteva zile, Timișoara va deveni primul și singurul oraș din România cu intersecțiile decorate cu poezie. Versurile, atent selectate de Bogdan Munteanu, vor fi scrise pe asfalt, doar pe alei, fără a interveni sau influența în vreun fel marcajele rutiere sau accesul vizual la acestea. Trecătorii vor putea să descopere cuvintele în timp ce așteaptă culoarea verde a semaforului și să le reinterpreteze după starea de spirit a fiecăruia.

Citește și: VIDEO Ludovic Orban anunță că se revine la declarația pe propria răspundere: În ce situații e necesară

Tot în cadrul proiectului „Poezia de stradă”, pe timișoreni îi mai așteaptă o surpriză: un poem ilustrat va fi pictat pe asfalt, într-o zonă pietonală din oraș.

Proiectul „Memoriile Cetății” se află la a III-a ediție, iar în acest an, Complexul Studențesc din Timișoara va deveni gazdă pentru 12 lucrări murale pe căminele studențești, pentru a facilita și încuraja interacțiunea oamenilor cu zona în care trăiesc, fie temporar ori permanent.

Asociaţia Timișoara 2021 - Capitală Europeană a Culturii a fost înființată în 2011, cu scopul de a pregăti dosarul de candidatură pentru obținerea titlului de Capitală Europeană a Culturii. După câștigarea titlului, Asociația își continuă misiunea de a dezvolta Programul Cultural, precum şi de a strânge fondurile necesare organizării, promovării şi implementării acestuia. Ulterior anului 2023, Asociaţia va avea ca scop sprijinirea şi dezvoltarea de proiecte culturale în folosul comunităţii. În anul 2019, în primul an de producție propriu-zisă, Asociația a derulat împreună cu partenerii săi peste 400 de evenimente culturale la care au luat parte peste 130.000 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.