Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Timpi de așteptare de până la patru ore pentru camioane, la frontiera cu Ungaria

frontiera tir

Coloane mari de autocamioane sunt formate, marţi, înainte de principalele puncte de trecere a frontierei din vestul României, după ce autovehiculele de mare tonaj nu au putut circula în Ungaria duminică şi luni, cel mai mare timp de aşteptare fiind înregistrat la Vărşand, unde şoferii stau cel puţin patru ore până când tranzitează graniţa.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Alexandru Andrei Dincă, a declarat, pentru AGERPRES, că au fost deschise artere de ieşire suplimentare pentru traficul greu, dar se înregistrează un număr foarte mare de autocamioane care se prezintă pe sensul de ieşire din ţară.

"Punctele de trecere a frontierei sunt aglomerate pentru că duminică şi luni, pe timp de zi, Ungaria nu a permis circulaţia autovehiculelor de mare tonaj pe drumurile publice. Le recomandăm şoferilor să se informeze cu ajutorul aplicaţiei 'Trafic online', de pe pagina web a Poliţiei de Frontieră Române, cu privire la timpii de aşteptare care se înregistrează pentru control şi să aleagă să iasă din ţară prin punctele mai puţin aglomerate", a declarat Dincă.

Conform aplicaţiei "Trafic online", la Vărşand şoferii de autocamioane aşteaptă cel puţin 240 de minute în coloana formată pe drumul naţional, care ajunge până în localitatea Pilu. Aici sunt deschise trei artere de ieşire pentru traficul greu.

La Nădlac II, unde sunt disponibile patru artere de ieşire, se aşteaptă cel puţin 210 minute, iar pe banda de urgenţă a autostrăzii coloana de autocamioane este lungă de aproximativ şase kilometri.

La Nădlac I este deschisă o arteră de ieşire pentru autocamioane şi se aşteaptă minimum 70 de minute.

Traficul uşor şi turistic nu este afectat iar pe arterele dedicate nu sunt timpi de aşteptare la ieşirea din ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.