Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Timpul de aşteptare la ieşirea din ţară prin PTF Giurgiu pentru TIR-uri este de 60 de minute

agerpres.ro
coada tiruri frontiera

Timpul de aşteptare la ieşirea din ţară, prin PTF Giurgiu - Ruse, pentru TIR-uri, este, joi dimineaţa, de aproximativ 60 de minute, din cauza sistemului informatic de evidenţă al părţii bulgare, care s-a defectat miercuri şi nu a fost remediat, toate documentele fiind eliberate manual, a declarat şeful ITPF Giurgiu, Viorel Chiran, potrivit Agerpres.

"În seara zilei de miercuri, 13 noiembrie, am fost informaţi de partea bulgară că sistemul electronic de evidenţă şi cântărire s-a defectat şi sunt afectate toate punctele de frontieră din partea de nord a ţării, motiv pentru care toate eliberările de documente, viniete şi altele necesare, se fac manual, iar cântărirea TIR-urilor se face prin compararea greutăţilor şi mijloace specifice. Noi lucrăm la PTF Giurgiu pe trei artere şi am reuşit să reducem timpul de aşteptare înregistrat aseară la TIR-uri şi de până la 180 de minute la 60 de minute, în această dimineaţă. La acest lucru a ajutat şi faptul că numărul TIR-urilor care sosesc pe timpul nopţii este mai mic, dar dacă situaţia va persista, este posibil să fie înregistraţi timpi de aşteptare mai mari şi la autocare şi autoturisme", a precizat Viorel Chiran.

Citește și: A început lăsatul secului pentru Postul Naşterii Domnului

Autorităţile de frontieră bulgare au informat miercuri, 13 noiembrie, ITPF Giurgiu, cu privire la faptul că, începând cu ora 19,35, sistemul informatic pentru cântărirea automarfarelor nu mai funcţionează. 

În acest context, conducătorii autocamioanelor care s-au prezentat la controlul de frontieră, pe sensul de ieşire din România, au fost îndrumaţi să staţioneze în zona adiacentă punctului de trecere, până la remedierea situaţiei, iar de la ora 20,50, miercuri seara, autorităţile bulgare au dispus cântărirea clasică a automarfarelor, pe două artere, timpul aproximativ pentru procesarea datelor fiind de aproximativ cinci minute pentru fiecare mijloc de transport. 

În aceste condiţii, timpul de aşteptare pentru ieşirea din România prin PTF Giurgiu - Ruse, Bulgaria, a ajuns, pe timpul nopţii de miercuri spre joi, la 150 de minute.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.