Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tineri şomeri din Covasna, Harghita şi Mureş pot obţine 25.000 de euro pentru a dezvolta o afacere

Agerpres
someri somaj

StartUp HUB - Centrul pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, Educaţia Adulţilor şi Formare Profesionale din Sfântu Gheorghe organizează luna aceasta, în mai multe localităţi din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, o campanie de informare şi recrutare a tinerilor NEETs interesaţi să urmeze cursuri de antreprenoriat şi să obţină finanţare nerambursabilă pentru începerea unei afaceri, anunță Agerpres.

Potrivit reprezentanţilor Centrului, 200 de tineri din cele trei judeţe vor avea posibilitatea să se înscrie la cursurile de dezvoltare a competenţelor antreprenoriale, iar, ulterior, 40 dintre aceştia vor putea obţine o finanţare nerambursabilă în valoare de 25.000 de euro pe baza planului de afaceri.

Apelul se adresează tinerilor şomeri cu vârste cuprinsă între 18 şi 30 de ani, care trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii: să fi absolvit cel puţin clasa a X-a, să nu fi împlinit vârsta de 30 de ani, să nu aibă loc de muncă, să nu urmeze cursuri universitare sau preuniversitare, să nu fie acţionari sau proprietari ai unei afaceri existente şi să nu fie în concediu plătit pentru creşterea copilului.

"Noul apel se adresează tinerilor şomeri cu vârsta cuprinsă între 18 şi 30 de ani care nu participă la educaţie sau formare profesională. În septembrie, 200 de tineri vor avea ocazia să aplice la cursurile de dezvoltare a competenţelor antreprenoriale. După finalizarea cursurilor, care se vor derula pe parcursul lunii octombrie, participanţii pot aplica pentru un finanţare nerambursabilă în valoare de 25.000 de euro. Câştigătorii sunt selectaţi în urma concursului planurilor de afaceri, maxim 40 de tineri putând primi sprijin financiar", se arată într-un comunicat de presă, remis luni AGERPRES.

Campania de informare se va desfăşura în perioada 13-15 septembrie în opt localităţi din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, iar cei interesaţi se vor putea întâlni cu experţi, dar şi cu tineri care au beneficiat deja de fonduri nerambursabile pentru deschiderea de afaceri în diverse domenii.

"Campania de informare se va desfăşura în perioada 13-15 septembrie după următorul calendar: marţi, 13 septembrie în judeţul Covasna: Baraolt (str. Kossuth Lajos nr 129, Casa de Cultură, de la ora 15,00), Târgu Secuiesc (Incubatorul de afaceri pentru IMM-uri, Piaţa. Libertăţii nr. 2A, de la ora 16,00), în oraşul Covasna (TourInfo, birou FIKOSZ, Piaţa. Unirii nr. 2, de la ora 18,00), în judeţul Harghita: Odorheiu Secuiesc (str. Bethlen Gabor nr. 16, biroul UIET, de la ora 16,00), miercuri, 14 septembrie, în judeţul Harghita: Miercurea Ciuc (str. Kossuth Lajos nr. 14, birou Patronat, de la ora 17,00), în judeţul Mureş: Târgu Mureş (str. Călăraşilor nr. 22, Casa comunală, de la ora 17,00), iar joi, 15 septembrie, în judeţul Covasna: Sfântu Gheorghe (str, Oltului nr. 9, sediul StartUp Hub, de la ora 11,00), în judeţul Harghita: oraşul Gheorgheni (str. Libertăţii nr. 17, Hotel Szilagyi, de la ora 17,00)" , precizează reprezentanţii Centrului.

Proiectul "Perspective pentru tineri NEETs" este implementat prin Fondul Social European în cadrul Programului Operaţional Resurse Umane 2014-2020, iar cei interesaţi pot găsi mai multe informaţii pe site-ul http://www.startupcovasna.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.