Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tinerii din generaţia Millennials cheltuiesc, în medie, 1.180 de euro pe vacanţa de vară

https://www.politicsnc.com/the-millennials-are-coming/
Millenials

Tinerii din generaţia Millennials cheltuiesc în medie 1.180 de euro pe vacanţa de vară, însă cei mai mulţi nu au 1.000 de euro puşi deoparte, aşa că pleacă în concediu pe datorie, arată un studiu internaţional publicat joi de experţii băncii BCR de la Şcoala de bani, un program naţional de educaţie financiară al băncii. Aceştia le recomandă tinerilor ca, pentru a nu ajunge în această situaţie, indiferent de destinaţia aleasă, să economisească din timp şi să pună deoparte o sumă de bani în fiecare lună (Mediafax).

”Românii au cheltuit, în primele opt luni din 2017, puţin peste două miliarde de euro pe vacanţele în străinătate, în creştere cu circa 65% faţă de perioada similară din 2016, potrivit datelor de la BNR. Aceasta este cea mai mare sumă cheltuită de români pe călătorii în afara ţării din ultimii 10 ani, iar tendinţa din acest an, în funcţie de datele înregistrate în primele patru luni, este una de creştere a acestei sume”, arată datele prezentate de BCR.

Potrivit acestora, cea mai importantă regulă este să îţi faci un buget dedicat, pe care să îl planifici cât mai devreme cu putinţă.

Experţii BCR le recomandă tinerilor să ia în calcul toate cheltuielile când aleg destinaţia: biletul de avion, asigurarea de călătorie, cazare, hrană, transport, distracţie, cadouri şi cheltuieli care pot interveni.

”O regulă simplă pentru a face asta este să estimezi cât înseamnă aceste `costuri ascunse`, apoi să adaugi 10% - 15% din aceasta la suma obţinută”, spun reprezentanţii BCR.

Ei afirmă totodată că turiştii care îşi doresc un concediu mai accesibil pot opta pentru o vacanţă în afara sezonului.

”Dacă alegi să zbori cu avionul, accesează site-urile consacrate pentru a compara preţul biletelor pe acelaşi traseu pentru a afla ofertele mai multor companii. ’Vânează’ ofertele speciale. Important este şi să îţi rezervi devreme biletele pentru a găsi cele mai bune preţuri”, recomandă experţii BCR.

Ei spun totodată că cei mai mulţi bani cheltuiţi în vacanţă se duc pe mâncare.

”Prin urmare, este important să afli din timp care sunt restaurantele din jurul staţiunii unde se poate mânca ieftin, care sunt preţurile obişnuite pentru mâncare în locul respectiv. Dacă pentru tine contează mai mult cazarea decât mâncarea, ia asta în calcul”, adaugă ei.

În plus, costurile unui concediu pot scădea cu 9% dacă alegi cardul potrivit pentru vacanţă pentru a face rezervările şi pentru a-l folosi în regiunea sau ţara în care călătoreşti. De altfel, un card oferă mai multă protecţie decât numerarul.

De asemenea, pentru a evita creşterea cheltuielilor, bagajele trebuie verificate cu atenţie înainte de a pleca în vacanţă.

”Obiectele de uz personal tind să fie mai scumpe în zonele turistice, aşa că nu le uita. Dacă zbori cu avionul, informează-te care sunt tarifele pentru bagajele puse la cală şi care este greutatea acceptată pentru cele de mână. Cântăreşte bagajele şi verifică-le numărul. Cursele low-cost practică tarife suplimentare pentru toate aceste detalii”, mai spun ei.

Turiştii au nevoie totodată de o listă cu numărul de suveniruri pe care le vor da cadou prietenilor sau familiei şi au şansa să negocieze un preţ mai redus dacă le cumpără pe toate din acelaşi loc.

“Stresul indus de statul non-stop cu ochii pe portofel poate strica orice vacanţă. De aceea, e important s-o planifici cu ceva vreme înainte. Astfel, nu vei ceda impulsului de a cumpăra mai mult decât îţi permiţi şi de a rămâne cu datorii care îţi produc daune asupra veniturilor, economiilor şi chiar asupra următoarei vacanţe. Mai mult, un concediu plănuit din timp înseamnă şi un concediu mai ieftin, deci mai multe economii”, a declarat Nicoleta Deliu, coordonator al programului Şcoala de bani.

Şcoala de bani este programul naţional de educaţie financiară al BCR. În ultimul an, peste 1.000 de angajaţi ai BCR au devenit, în mod voluntar, profesori şi au oferit, până acum, unui număr de 20.000 de români workshop-uri de educaţie financiară în cadrul proiectului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.