Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tinerii români din Bucureşti şi Milano l-au omagiat pe Constantin Brâncuşi

Agerpres
Constantin Brâncuși

Tinerii din Parohia „Sfânta Treime” – Ghencea din București şi cei din Parohia „Toți Sfinții” din Milano Nord – Monza l-au omagiat luni pe marele sculptor Constantin Brâncuși prin două întâlniri online.

Prima întâlnire a fost dedicată celor mai mici membri ai comunităţilor parohiale româneşti, cărora li s-a prezentat importanța operei lui Constantin Brâncuși, mai ales că zilele treucte, în 19 februarie, s-au împlinit 145 de ani de la naşterea sa, potrivit basilica.ro.

Vezi și: Neomarxiștii își duc planul până la capăt în ofensiva asupra Bisericii: Schimbă numele parcului 'Sfântul Ştefan' din București

Cel de-al doilea eveniment online a fost dedicat tinerilor, care au fost informaţi cu privire la calitatea artistului de ambasador cultural al tradițiilor românești și al credinței ortodoxe în diaspora.

Cu ajutorul a două documente PowerPoint, a fost expusă viața și activitatea lui Brâncuși şi evidențiate sursele de inspirație pentru Coloana Infinitului, a Masa Tăcerii și Poarta Sărutului de la Târgu Jiu.

S-a insistat pe faptul că sursele de inspirație pentru acest triptic de artă sunt creștine, istorice și prezente în arta bisericească românească.

Activităţile s-au desfăşurat sub egida Anului omagial şi comemorativ 2021 în Patriarhia Română.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.