Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tinerilor germani le pare rău pentru Vladimir Putin și dau vina pe Ucraina pentru război (sondaj realizat de Universitatea din Leipzig)

captură video
vladimir putin
  • Germanii sub 30 de ani nu susțin ruperea contactelor dintre cancelarul Olaf Scholz și președintele rus Vladimir Putin.
  • Multor tineri germani le pare rău pentru liderul rus Vladimir Putin și cred că NATO l-a provocat până când a trebuit să atace Ucraina, arată datele datele unui studiu realizat de Universitatea din Leipzig din Germania, scrie publicația ZEIT, citată de presa din Ucraina.

Potrivit sondajului, marea majoritate a tinerilor germani (76%) consideră Rusia un agresor. Dar aproximativ jumătate dintre respondenți cred că Ucraina, precum NATO sau Statele Unite, sunt cel puțin parțial responsabile pentru războiul din Ucraina.

Unul din cinci crede că NATO l-a provocat pe Vladimir Putin până când a fost nevoit să atace Ucraina. Aproximativ o zecime cred că Rusia a invadat Ucraina pentru a răsturna regimul de la Kiev.

În ceea ce privește rolul Germaniei în război, 55% dintre respondenți consideră că Germania ar trebui să se concentreze pe apărarea frontierelor sale. 30% spun că Germania ar trebui să rămână complet în afara conflictului.

În același timp, majoritatea (46%) sprijină o creștere a cheltuielilor militare în Germania. Dar mai mult de jumătate (51%) nu doresc întoarcerea serviciului militar.

Când vine vorba de sancțiuni împotriva Rusiei, apare o imagine foarte diferită. Două treimi sunt în favoarea sancțiunilor coordonate ale UE, majoritatea susținând o întrerupere temporară a relațiilor economice.

Dar majoritatea respondenților din sondaj resping, de asemenea, interdicția de intrare a cetățenilor ruși și ruperea contactelor dintre cancelarul Olaf Scholz și Vladimir Putin.

Sondajul realizat de Universitatea din Leipzig, a implicat 3240 de adolescenți și tineri cu vârste cuprinse între 16 și 29 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.