Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tiraspolul acuză Republica Moldova și Ucraina și vede un scenariu împotriva regiunii transnistrene: Ducem război împotriva extremismului și terorismului

www.adevarul.ro
Vadim Krasnoelskii Tiraspol

Separatiștii de la Tiraspol atacă, din nou, Republica Moldova și Ucraina, pe care le acuză că ar continua realizarea scenariului de criză împotriva regiunii transnistrene. Declarațiile au fost făcute de șeful MGB-ului din stânga Nistrului, Valeri Ghebos, în cadrul unui interviu pentru RIA Novosti. Potrivit așa zisului oficial de la Tiraspol, Chișinăul și Kievul ”speculează pe tema posibilității rezolvării pe cale militară a conflictului transnitrean”, conform deschide.md.

”Ducem război împotriva extremismului, terorismului, apărăm secretele de stat și interesele țării, asigurăm securitatea informațională și apărarea frontierelor de stat. Împotriva Transnistriei a fost lansat un război informațional pe scară largă folosind platformele Ucrainei și R. Moldova, mass-media controlate, rețelele sociale și mesagerie instantanee populare. Populației i se impun anumite teze care sunt în interesele oponenților Transnistriei. Cu toate acestea, ar trebui să se înțeleagă faptul că influențarea oamenilor care sunt departe de cei care iau deciziile sunt de mică importanță” a declarat Ghebos.

Totuși, potrivit lui, situația de la frontieră este în prezent sub control și stabilă, punctele de control cu ​​R. Moldova funcționează în regim obișnuit, există proceduri standard de control la frontieră. Granița de stat cu Ucraina este păzită într-un regim consolidat, a conchis șeful MGB-ului transnistrean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.