Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tiraspolul amenință că se retrage din acordurile semnate cu Republica Moldova

www.adevarul.ro
Vadim Krasnoelskii Tiraspol

Vadim Krasnoselsky a declarat în timpul vizitei la Tiraspol a ambasadorului rus în Republica Moldova, Oleg Vasnetsov că dacă Republica Moldova nu îndeplineşte înțelegerile încheiate, atunci Transnistria "îşi rezervă dreptul de a se retrage din acordurile semnate anterior", notează știri.md

Potrivit serviciului de presă al liderului regiunii, Krasnoselsky "şi-a exprimat încrederea că progresul în negocieri este imposibil în condiţiile ignorării obligaţiilor uneia dintre părţi".

"Nu putem ignora timp de doi ani stagnarea în negocierile provocate şi susţinute de Moldova, precum şi refuzul acesteia de a-şi îndeplini angajamentele luate anterior. În timpul celor cinci luni din 2021, precum şi în 2019-2020, nu vedem progrese. Grupurile de experţi practic nu activează, sunt activate pârgiile de presiune împotriva Transnistriei, continuă blocada bancară, nu sunt soluţionate problemele legate de funcţionarea punctelor de înmatriculare a vehiculelor şi a înregistrării cu numere neuter de înmatriculare. Mai este vorba de reţinerea oficialilor noştri de pe aeroportul din Chişinău, reţinerea şi confiscarea mărfurilor noastre", a subliniat el.

Citește și Liderul Transnistriei se opune revenirii provinciei sub controlul Republicii Moldova

Potrivit acestuia, "partea transnistreană fără îndoială se pronunţă pentru păstrarea formatului "5 + 2" şi se bazează exclusiv pe poziţii de dialog".

Interlocutorii speră că "întâlnirile programate pentru viitorul apropiat în formatele 3 + 2 şi 5 + 2 vor fi productive şi dialogul va reînvia şi va avea un conţinut practic".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.