Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul Transnistriei se opune revenirii provinciei sub controlul Republicii Moldova

F. P.
stiri.md
Vadim Krasnoselski

Liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski, nu împărtăşeşte opinia ambasadorului SUA în Republica Moldova, Dereck Hogan şi a autorităţilor moldoveneşti, că Transnistria ar trebui să revină sub controlul Republicii Moldova.

Potrivit Infotag, el a spus acest lucru într-un interviu pentru "Nezavisimaya Gazeta" (Rusia), subliniind că "soarta Transnistriei ar trebui să fie decisă de poporul pridnestrovian", transmite Știri.md.

Krasnoselski a confirmat că pe 3 iunie sunt aşteptaţi la Tiraspol reprezentanţi politici ai mediatorilor şi observatorilor în procesul de negociere, privind soluţionarea conflictului transnistrean în formatul "5 + 2" din Rusia, Ucraina, OSCE, UE şi Statele Unite.

"Reuniunea va elabora o agendă pentru următoarea rundă de discuţii de la Stockholm, care va avea loc la toamnă. Dar problema revenirii Transnistriei sub controlul Chişinăului, care a fost afirmată de către ambasadorul SUA Dereck Hogan, nu va fi discutată. Suntem împotriva soluţionării acestei probleme într-un birou separat", a menţionat el.

Citește și Tiraspolul amenință că se retrage din acordurile semnate cu Republica Moldova

Potrivit acestuia, " pe 3 iunie, va avea loc o întâlnire în format 3 + 2 la Tiraspol, la nivelul reprezentanţilor mediatorilor şi observatorilor, fără Republica Moldova şi Transnistria".

"Scopul reuniunii în formatul" 3 + 2 "este de a elabora agenda rundei de negocieri în cadrul "5 + 2" din septembrie-octombrie din Suedia, de la Stockholm, ţinând cont de problemele existente.

În ţara noastră, aceasta constau în blocarea continuă a sistemelor bancare şi a transportului de către Moldova.

În 2019, băncile moldoveneşti au închis conturile întreprinderilor transnistrene, nu putem converti moneda. Livrarea mărfurilor către Transnistria este blocată", a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.