Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tiraspolul îi mulțumește Moldovei pentru ajutorul dat în pandemie: Aici, slavă Domnului, Maia Sandu este un exemplu bun

Igor Dodon si Vadim Krasnoselski

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, i-a mulțumit președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, pentru ajutorul oferit regiunii transnistrene în lupta cu noul coronavirus.

Krasnoselski a menționat că loturile de vaccin Pfizer, Astra Zeneca și vaccinurile chineze Sinovac și Sinopharm, care au ajuns în stânga Nistrului, au ajuns datorită Maiei Sandu, notează știri.md

„Aici, slavă Domnului, este un exemplu bun, de colaborare umanitară. Eu am să o spun deschis. Este decizia doamnei Sandu, președinta Republicii Moldova și, din tot ajutorul care vine în R. Moldova, din importuri sau de la structurile internaționale, 10% este repartizat regiunii transnistrene. Este decizia ei, pentru care îi mulțumesc mult și sper că această colaborare umanitară va continua și pe viitor”, a spus Vadim Krasnoselski.

Amintim că din loturile de ajutoare umanitare oferite Republicii Moldova, dar și din achizițiile efectuate din resurse bugetare, instituțiile naționale de profil au redistribuit pentru administrare în regiunea transnistreană 126 307 doze de vaccin împotriva COVID-19.

Repartizarea vaccinurilor s-a desfășurat în mod echitabil și proporțional pentru toate unitățile administrativ-teritoriale ale Republicii Moldova, astfel, după tipul de vaccin, în regiunea transnistreană au fost distribuite:

AstraZeneca (Vaxzevria) – 16.910 doze,

Pfizer/Biontech (Comirnaty) – 12.396 doze,

Sinovac – 15.000 doze,

Sinopharm – 20.001 doze,

Sputnik-V – 62.000 doze.

Majoritatea loturilor de vaccin anti-COVID-19 au fost oferite cu titlu gratuit Republicii Moldova de către partenerii externi, cu suportul financiar și tehnic al Uniunii Europene, Guvernului României, Biroului Regional al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Europa și a Federației Ruse, precum și din procurările făcute pe linie bugetară de către Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate de la producătorii din R.P. Chineză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.