Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tiruri de rachete ar fi fost trase în direcţia unor nave americane, în Marea Roşie (responsabil)

orient siria irak iran qatar egipt israel turcia

Trei nave militare americane au detectat sâmbătă posibile tiruri de rachete în direcţia lor, în Marea Roşie, a anunţat un responsabil american, revenind asupra unor declaraţii anterioare, relatează AFP. 

Responsabili americani au afirmat iniţial că rachete sol-sol au fost trase începând de la ora 19.30 GMT spre trei nave ale marinei SUA, USS Mason, USS Nitze şi USS Ponce, în largul coastei Yemenului. 

Dar un responsabil al apărării, care s-a adresat sub rezerva anonimatului, a fost mai puţin categoric. 

Un grup naval american 'care navighează în apele internaţionale în Marea Roşie a detectat posibile ameninţări cu rachete în apropiere şi a luat măsurile defensive potrivite', a declarat responsabilul citat. 

'Are loc o evaluare a ceea ce s-a petrecut. Toate navele americane care se află în zonă sunt în siguranţă', a adăugat el. 

În cazul în care se confirmă un atac cu rachete împotriva navelor americane, aceasta ar putea antrena o nouă escaladare în implicarea SUA în războiul civil din Yemen, menţionează AFP. 

Războiul din Yemen s-a soldat cu cel puţin 6.885 de morţi, 35.022 de răniţi şi aproximativ trei milioane de persoane au fost strămutate de la declanşarea intervenţiei coaliţiei arabe, în martie 2015, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). 

Potrivit UNICEF, aproximativ trei milioane de persoane au nevoie de ajutor alimentar imediat în Yemen şi 1,5 milioane de copii suferă de malnutriţie. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.