Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tiruri de rachete între Israel și Siria: poziții ocupate de Hezzbolah ar fi fost vizate

cdnph.upi.com
rachete

Israelul a efectuat bombardamente în Siria în apropiere de Damasc 'ca răspuns' la tiruri cu rachete dinspre teritoriul sirian, a indicat marţi o organizaţie neguvernamentală, în timp ce media de stat siriene au evocat 'explozii' auzite în apropiere de aeroportul din capitala Siriei, potrivit AFP, relatează Agerpres.

Armata israeliană nu a anunţat că ar fi efectuat raiduri aeriene în Siria. Totuşi a indicat mai devreme marţi că a interceptat patru rachete lansate din Siria vecină şi, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), statul israelian a efectuat raiduri ca represalii.

De la începutul conflictului sirian în 2011, Israelul a desfăşurat numeroase raiduri în Siria împotriva regimului de la Damasc, precum şi a aliaţilor săi neclintiţi, Iranul şi Hezbollahul libanez, inamici declaraţi ai statului israelian.

'Avioane israeliene au tras rachete asupra unor poziţii în sud şi în sud-vestul Damascului', a precizat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane, indicând că apărarea antiaeriană a regimului sirian a fost activată.

'Bombardamentele israeliene au vizat poziţii deţinute de grupări proregim, de unde au plecat rachetele care au vizat Israelul', a precizat el.

Aceste poziţii ar putea aparţine Hezbollahului, angajat de partea puterii lui Bashar al-Assad, sau unor facţiuni palestiniene, potrivit OSDO, care dispune de o vastă reţea de surse de informare pe întreg teritoriul Siriei.

Agenţia oficială siriană Sana a indicat doar că 'explozii s-au auzit în apropiere de aeroportul din Damasc', fără mai multe detalii.

La 12 noiembrie, o lovitură atribuită Israelului de agenţia Sana a vizat la Damasc domiciliul unui responsabil al grupării armate palestiniene Jihadul Islamic, Akram Ajouri. Două persoane au fost ucise atunci, inclusiv fiul acestuia. În aceeaşi zi, un atac israelian în Fâşia Gaza a ucis un înalt comandant al organizaţiei.

În afară de aceasta, statul israelian a avertizat în mai multe rânduri că nu va permite ca Siria să devină un cap de pod pentru Teheran.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.