Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Titus Corlățean, întrevedere cu ministrul adjunct de Externe iranian. Ce au discutat

Titus Corlatean

Preşedintele Comisiei parlamentare speciale pentru aderarea României la spaţiul Schengen, Titus Corlăţean, a avut o întrevedere luni cu Majid Takht Ravanchi, ministrul adjunct iranian al Afacerilor Externe pentru Europa şi America, discuţiile vizând oportunităţile de afaceri pe care le conferă ridicarea sancţiunilor economice impuse Iranului de către comunitatea internaţională. 

Potrivit unui comunicat de presă remis marţi AGERPRES de Senat, cei doi oficiali au discutat, în principal, despre stadiul şi perspectivele de consolidare a relaţiilor bilaterale dintre România şi R.I. Iran, dar şi despre oportunităţile de afaceri pe care le conferă, atât în plan bilateral, cât şi la nivelul Uniunii Europene, ridicarea sancţiunilor economice impuse Iranului de către comunitatea internaţională.

Reacția lui Barack Obama după ce a aflat că Marea Britanie va avea o femeie premier


"A fost subliniat faptul că România şi Republica Islamică Iran doresc să-şi relanseze legăturile tradiţionale de cooperare economică, fiind menţionate, în acest sens, domenii precum energia, industria petrolieră, tehnologia informaţiei, agricultură, etc. În continuarea discuţiilor au fost trecute în revistă teme de actualitate privind situaţia la nivel regional şi internaţional, precum problematica refugiaţilor, de interes deosebit atât pentru Uniunea Europeană, cât şi pentru Iran, combaterea terorismului, respectiv ultimele evoluţii în Orientul Mijlociu, cu accent asupra conflictului din Siria şi perspectivele de soluţionare a acestuia, precum şi asupra situaţiei dramatice a comunităţii creştine din Siria, cu referire în special la comunitatea românească. A fost menţionată, de asemenea, importanţa continuării dialogului dintre Uniunea Europeană şi Republica Islamică Iran pe tema drepturilor omului, cu referire specială la pedeapsa capitală", se arată în comunicat. 

Potrivit sursei citate, cei doi interlocutori au subliniat necesitatea consolidării relaţiilor bilaterale în plan parlamentar, un rol deosebit în acest sens având dialogul la nivelul comisiilor pentru politică externă şi al celor două grupuri de prietenie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.