Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Titus Corlățean, ales președinte al Comisiei APCE pentru alegerea judecătorilor CEDO: 'O recunoaştere importantă a şcolii româneşti de drept internaţional'

RFI.ro
Titus Corlățean

Senatorul Titus Corlăţean afirmă că alegerea sa în funcţia de preşedinte al Comisiei speciale a APCE pentru alegerea judecătorilor la Curtea Europeană a Drepturilor Omului este "o recunoaştere importantă a şcolii româneşti de drept internaţional şi european în materie de drepturi ale omului".

"Liderii grupurilor politice din Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei de la Strasbourg ( SOC, PPE, ALDE, GUE, Conservator) şi, subsecvent, parlamentarii europeni din diferite state, membri ai Comisiei speciale a APCE pentru alegerea judecătorilor la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), m-au onorat cu alegerea mea ca preşedinte al acestei comisii. Este o responsabilitate specială în cadrul Organizaţiei de la Strasbourg, cea a comisiei menţionate, cu impact larg european în toate cele 47 de state membre ale Consiliului Europei. Sunt membru al acestei comisii restrânse numeric de mai mulţi ani, am fost chiar vicepreşedinte al acesteia până în luna decembrie, dar, cu sinceritate, nu mă gândeam că un român va avea oportunitatea să asume această responsabilitate, pentru că mizele sunt importante şi jucătorii statali europeni importanţi, când e vorba de astfel de sisteme instituţionale, preferă ei să decidă", a scris Corlăţean, joi, pe Facebook.

El a adăugat că alegerea sa este "o recunoaştere importantă a şcolii româneşti de drept internaţional şi european în materie de drepturi ale omului", dar şi a faptului că poţi reuşi politic în Europa şi "dinspre Bucureşti".

"Cu muncă şi seriozitate. Ce este mai greu însă abia acum urmează, dar cunosc deja 'terenul' şi ştiu ce este de făcut, cu obiectivitate şi imparţialitate. Şi cu o componenţă de bună calitate a comisiei APCE din toate grupurile parlamentare europene. Aşteptăm anul acesta la audieri la Paris sau Strasbourg candidaţii din mai multe state europene, între care şi România. Sper ca lista românească selectată prin procedura naţională începută de fostul Guvern şi finalizată de actualul Executiv să fie una la înălţime, care să corespundă criteriilor şi exigenţelor în materie. Vă asigur că şi în acest caz voi avea aceeaşi conduită obiectivă şi imparţială, în calitatea europeană, de aceasta dată, pe care o deţin", a menţionat acesta.

Senatorul Titus Corlăţean a fost desemnat preşedinte al Comisiei Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pentru alegerea judecătorilor la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Potrivit unui comunicat al Senatului transmis, joi, AGERPRES, alegerea senatorului Titus Corlăţean a avut loc în cadrul primei părţi a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, eveniment desfăşurat la Strasbourg şi online în perioada 24 - 28 ianuarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.