DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Titus Corlăţean, despre ultimul demers al lui Iohannis: 'Un gest rușinos care îl descalifică încă o dată pe cel care nu încetează să semene ură'

YouTube
Titus Corlatean

Titus Corlățean, vicepreședinte al Senatului şi președintele Departamentului de politică externă al PSD, reacţionează dur la decizia preşedintelui Iohannis de a cere reexaminarea legii pentru declararea zilei de 4 iunie Ziua Tratatului de la Trianon. Corlăţean afirmă că gestul preşedintelui este unul ruşinos, care arată că Iohannis este lipsit de respect pentru identitatea şi simbolistica naţională românească.

"Astăzi, cel care pretinde că este președintele tuturor românilor a demonstrat încă o dată că este cel mai lipsit de respect pentru identitatea și simbolistica națională românească dintre toți șefii de stat ai României de după 1990.

Pseudopreședintele României a dovedit încă o dată lipsă de respect pentru sacrificiul Armatei Române în Primul Război Mondial, pentru jertfa românilor de pe o parte și de alta a lanțului munților Carpați, care au luptat, unii dintre ei, sub ocupație imperială austro-ungară înainte și în Primul Război Mondial pentru realizarea Marii Uniri, pentru reunificarea națiunii române.

Acest gest este, totodată, și o supremă desconsiderare a eforturilor uriașe întreprinse de reprezentanții elitei politice, diplomatice, administrative și bisericești a României postbelice de atingere a obiectivului național de reunificare.

Trimiterea la Parlament pentru reexaminare a Legii de declarare a zilei de 4 iunie ca Zi a Tratatului de la Trianon reprezintă un gest rușinos care îl descalifică încă o dată pe cel care, cu încălcarea atributelor constituționale prezidențiale, nu încetează să semene ură, dezbinare și să împrăștie venin în societatea românească.

Klaus Werner Iohannis nu a fost, nu este și nu va fi președintele nostru, al românilor. Este o persoană care disprețuiește simbolistica națională românească și care le refuză românilor bucuria de a sărbători, potrivit legii, recunoașterea internațională a Marii Uniri a Transilvaniei cu România.

Domnia sa nu se poate substitui voinței Parlamentului și nici Curții Constituționale, instituții care au decis deja asupra oportunității, legalității și constituționalității acestei legi și, mai presus de orice, nu poate câștiga bătălia împotriva propriului popor, a simbolisticii fundamentale românești, care trebuie onorată și care trebuie să marcheze în egală măsură și onoarea memoriei unor demni înaintași, care au pus mai presus de orice interesele naționale românești în detrimentul altor interese, mult mai mărunte, omenești, egoiste, pe care în prezent le împărtășește pe deplin numitul Klaus Werner Iohannis.

Aș dori să asigur opinia publică românească, reprezentanții Armatei Române, activi, în rezervă, în retragere sau veterani, reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române și ai celorlalte culte din România, organizațiile nonguvernamentale sau simpli cetățeni, care au salutat cu căldură gestul de onoare al Parlamentului de a adopta la 13 mai 2020 Legea de declarare a zilei de 4 iunie ca Zi a Tratatului de la Trianon, că Parlamentul României va duce cu aceeași demnitate până la capăt procesul de adoptare a acestei legi și că il va obliga pe Klaus Werner Iohannis să promulge legea amintită", scrie Titus Corlăţean pe Facebook.

Președintele Klaus Iohannis cere Parlamentului reexaminarea Legii pentru declararea zilei de 4 iunie Ziua Tratatului de la Trianon. Potrivit lui Klaus Iohannis, adoptarea de către Parlament a Legii pentru declararea zilei de 4 iunie ca Ziua Tratatului de la Trianon a generat numeroase critici, atât din partea experților, cât și a organizațiilor neguvernamentale. Detalii AICI!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.