Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Titus Corlăţean şi-a exprimat aprecierea pentru dinamismul dialogului politic la o întâlnire cu o delegație din Vietnam

Inquam Photos / Octav Ganea
titus corlatean

Senatorul Titus Corlăţean, vicepreşedinte al Senatului, a avut joi o întrevedere cu delegaţia Comisiei pentru politică externă din cadrul Adunării Naţionale a Republicii Socialiste Vietnam, condusă de Nguyen Van Giau, preşedintele forului, prilej cu care şi-a exprimat aprecierea pentru dinamismul dialogului politic din ultimii ani, potrivit Agerpres.

"În cadrul dialogului, domnul senator Titus Corlăţean şi-a exprimat aprecierea pentru dinamismul dialogului politic din ultimii ani, amintind, în context, vizita în România, din aprilie 2019, a premierului Nguyen Xuan Phuc, care a reprezentat un moment istoric pentru relaţiile bilaterale", se arată într-un comunicat al Senatului.

Vicepreşedintele Senatului a evidenţiat interesul părţii române pentru consolidarea colaborării în plan economic şi pentru dezvoltarea schimburilor comerciale între cele două state, menţionând că acestea nu reflectă potenţialul existent.

Citește și: Solicitarea zilei! 10.000 de jandarmi, făcuți peste noapte polițiști!

"Totodată, a exprimat speranţa că organizarea sesiunii a XVI-a a Comisiei mixte româno-vietnameze de cooperare economică (Bucureşti, 3 - 4 octombrie 2019) va fi un succes şi va contribui la identificarea complementarităţilor dintre economiile celor două state şi a modalităţilor de valorificare a cadrului juridic UE - Vietnam în domeniul comerţului şi al investiţiilor, în vederea amplificării schimburilor comerciale bilaterale", precizează sursa citată.

Demnitarul român a menţionat că România a reuşit menţinerea cu prioritate pe agenda UE a semnării Acordului de Liber Schimb (ALS) şi a Acordului privind Protecţia Investiţiilor (API) UE - Vietnam, concretizată la 30 iunie 2019, pe durata preşedinţiei române a Consiliului UE.

Citește și: Noi declarații făcute d Dan Barna! ‘Acest guvern nu mai are legitimitate’

De asemenea, Titus Corlăţean a declarat că România va continua să susţină ratificarea rapidă a ALS de către Parlamentul European şi că, la nivelul instituţiilor responsabile din ţara noastră, se depun toate eforturile pentru ratificarea API într-un timp cât mai scurt.

Potrivit comunicatului, cele două părţi au abordat şi oportunităţile de cooperare în cadrul organismelor internaţionale din care fac parte.

La întâlnire a fost prezent şi ambasadorul R.S. Vietnam în România, Dang Tran Phong.

La întrevedere a mai participat şi preşedintele Grupului parlamentar de prietenie cu Vietnam, deputatul Lucian-Eduard Simion, şi fostul ambasador al României în Republica Socialistă Vietnam, Valeriu Arteni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.