Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Toți posesorii Mastercard și Visa trebuie să afle - Comisioanele pentru aceste operațiuni vor fi REDUSE

www.romaniatv.net
carduri bancare

Companiile de servicii financiare Mastercard și Visa au convenit să reducă comisioanele pentru turiștii care utilizează cardurile lor în UE, după o bătălie de lungă durată cu Comisia Europeană, informează BBC.

Firmele cărților de credit vor percepe taxe comercianților reduse cu aproximativ 40% pentru plățile efectuate cu cardurile de credit și de debit din afara UE, conform Mediafax.

Citește și: Absolut HALUCINANT - Localnicii au FURAT tot ce au găsit lângă mașina în care a MURIT Răzvan Ciobanu - Oamenii au plecat cu alcool și o Biblie

Comisia Europeană a declarat că această înţelegere ar putea conduce la „costuri mai mici pentru retailerii europeni în ceea ce priveşte afacerilor lor”. De asemenea, Comisia Europeană a spus că acest lucru ar putea duce şi la o scădere a preţurilor pentru turişti în Uniunea Europeană.

Comisia Europeană, preocupată de zece ani de taxe cardurilor de credit, consideră că așa-numitele plăți interbancare, pe care firmele de servicii financiare le percep companiilor pentru acceptarea plăților de la consumatori, conduc la creșterea prețurilor.

Potrivit termenilor acordului, Visa, cel mai mare operator de rețele de plăți din lume și rivalul Mastercard, va percepe o taxă de 0,2% pentru plățile cu cardul de debit din afara UE, efectuate în magazine și o taxă de 0,3% pentru plățile cu card de credit. Taxele nou convenite vor intra în vigoare începând din 19 octombrie și se vor aplica timp de cinci ani.

Visa a declarat că a jucat "un rol central în negocierea unei rezoluții care să obțină cel mai bun rezultat pentru toate părțile. Comercianții europeni și deținătorii de carduri continuă să se bucure de avantajele semnificative ale plăților cu cardul internațional, atât în magazine cât și online, care contribuie în mod semnificativ la economiile europene.”

La începutul acestui an, Comisia Europeană a amendat Mastercard cu 573 milioane de euro pentru comportamente anticoncurențiale, apreciind că firma a împiedicat comercianții să utilizeze servicii bancare mai ieftine în afara ţării de origine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.