Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Toader, criticat DUR de un fost ministru al Justiției : Se joacă de-a procedura. Explicația este pur și simplu una politică

Inquam Photos / George Calin
tudorel toader

Fostul ministru al Justiției Raluca Prună îl critică pe Tudorel Toader pentru decizia de a relua procedura de selecție a procurorului șef al DNA, menționând că pentru actualul ministru este o joacă. Prună este de părere că procurorii vor fi reticenți în a își depune candidaturile pentru șefia DNA.

„Cei patru candidaţi au toţi grad de Parchet General, deci au din punct de vedere al gradului profesional cel mai înalt grad pe care-l poţi primi în unităţile de Parchet din România. Decizia ministrului Justiţiei este complet nefundamentată. Existenţa unei fraze în care ni se spune că nici un candidat nu prezintă suficiente elemente fundamentate pe analiza situaţiei actuale nu spune nimic. Eu cred că ministrul trebuie să dea mai multe detalii publicului. (..) Explicaţia este pur şi simplu una politică (...). Ceea ce s-a întâmplat fără nici un fel de explicaţie şi faptul că ni se aruncă nouă în spaţiul public proiectele manageriale, foarte bine că le putem vedea, dar eu cred că asta joacă împotriva domnului ministru (...), eu bănuiesc că vom vedea cu toţii că decizia aceasta este greu de explicat”. a declarat Raluca Prună la Rfi.ro.

Raluca Prună susține că decizia va avea consecințe pentru viitor, menționând că procurorii vor fi reticenți în a își depunde candidaturile.

„Decizia aceasta are consecinţe şi pentru viitor, pentru că e de presupus că procurorii într-o procedură viitoare vor avea reţineri să se înscrie, din moment ce vor vedea că patru dintre colegii lor fără nici un fel de explicaţie prea detaliată nu se ridică la înălţimea aşteptărilor domnului ministru. (..)Din punctul meu de vedere, domnul ministru se joacă de-a procedura şi probabil că ce-şi doreşte este să facă o procedură pe legea nouă, acolo unde preşedintele care numeşte nu va mai avea dreptul să respingă propunerea ministrului decât o singură dată şi motivat. Astăzi, preşedintele poate să respingă de câte ori doreşte domnia sa o astfel de propunere. Deci eu cred că totul este motivat politic”, a mai spus fostul ministru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.