Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Toader, după întâlnirea cu Dragnea: Mâine se va discuta la CCR conflictul. Asta a fost tema discuției

Inquam Photos/ Octav Ganea
Tudorel Toader

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, marți, după întâlnirea cu Liviu Dragnea, că discuția cu liderul PSD a vizat dezbaterea de miercuri a CCR pe sesizarea premierului în legătură cu un conflict de natură constituţională între Parlament și instanța supremă pe formarea completelor, scrie Mediafax.

Tudorel Toader a refuzat să precizeze dacă va merge sau nu să susțină punctul de vedere al Guvernului la dezbaterea Curții Constituționale.

"Am avut o scurtă întrevedere cu Liviu Dragnea. Am discutat ceea ce poate fi discutat, ceea ce trebuie discutat dintre președintele partidului majoritar și ministrul Justiției, care chiar dacă e independent face parte dintr-un Guvern politic. Mâine (miercuri- n.r.) se va judeca la CCR acel conflict juridic de natură constituțională. Aceasta a fost principala temă a discuției. Nu am discutat în legătură cu decizia pentru că nu avem de unde să știm care va fi decizia. Azi când vorbim nu mai vorbim de sesizarea depusă de mult, azi vorbim de procedură. Despre cine va merge din partea Guvernlui la CCR să susțină sesizarea și eventual dacă sunt elemente noi de susținere față de sesizare. Decizia CCR, indiferent de dezlegarea ce va fi dată, va fi precum toate celelalte, obligatorie, erga omnes, de la momentul publicării în MO. Practic nu ai ce să discuți despre conținutul deciziei. Pe de altă parte, nu avem nicio marjă de apreciere privind procedura de urmat", a declarat ministrul Justiției.

Tudorel Toader a precizat că nu contează cine va merge la dezbatere, ci punctul de vedere susținut. "Susținerea se face în limita legii. Nu ai elemente noi, poți avea argumente noi, dar asta e o chestiune tehnică", a completat ministrul.

Curtea Constituţională urmează să ia în discuție miercuri sesizarea premierului Viorica Dăncilă în legătură cu un conflict de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe tema constituirii completelor de cinci judecători.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.