Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Toader îi răspunde lui Iohannis: Este preferabil ca întâi să ne documentăm și apoi să vorbim

Inquam Photos/ Octav Ganea
Tudorel Toader

Tudorel Toader a spus vineri că este inadmisibil ca președintele Klaus Iohannis să aștepte demisia ministrului Justiției pentru proiecte ce nu au fost inițiate, elaborate sau chiar promovate de către Minister, subliniind că este de preferabil ca întâi să se documenteze și apoi să vorbească, scrie Mediafax.

„Intr-o lume normala, este inadmisibil ca Presedintele Republicii sa astepte demisia Ministrului Justitiei pentru proiecte de acte normative care nu au fost initiate, elaborate sau promovate de catre Ministerul Justitiei- ma refer la modificarile aduse Codului penal si Codului de procedura penala ! Ramane valabil ceea ce afirmam si in cursul zilei de ieri - este preferabil ca intai sa ne documentam apoi sa vorbim!”, a scris, pe Facebook, ministrul Tudorel Toader.

De altfel, inițial, Tudorel Toader s-a mai exprimat cu privire la acest aspect. Acesta a declarat pentru MEDIAFAX, după ce Iohannis i-a cerut demisia, că modificările codurilor au survenit în Parlament, pentru că la Ministerul Justiției au fost elaborate doar proiectele de lege pentru aceste modificări. Toader a mai spus că Președintele ar trebui să știe aceste aspecte.

„Presedintele Comisiei speciale a exprimat pozitia legiuitorului. Reamintesc faptul ca la MJ au fost elaborate proiecte de lege pt modificarea Codului penal si de procedura penala pentru punerea de acord cu deciziile CCR si pentru transpunerea a doua directive! Restul modificarilor celor doua Coduri au survenit in Parlament! Presefintele stie, sau ar trebui sa stie, aceste aspecte!”, a declarat ministrul Justiției, Tudorel Toader, pentru MEDIAFAX.

Reacția vine după ce președintele Klaus Iohannis a reacționat vineri, după avizul Comisiei de la Veneția, spunând că prevederile din Ordonanță sunt "un nou episod dintr-un lung șir  de decizii controversate" ale ministrului Tudorel Toader, motiv pentru care acesta trebuie să își prezinte demisia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.