Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Toaletele, marea problemă a SpaceX - Elon Musk a promis un upgrade pentru următorul zbor

descopera.ro
SpaceX

Elon Musk a declarat că primul echipaj civil din istoria SpaceX a avut parte de „provocări" cu toaleta şi a promis un upgrade pentru următorul zbor, notează Mediafax.

Miliardarul a declarat pe Twitter că SpaceX plănuieşte să îmbunătăţească dotările pentru următorul său zbor spaţial-turistic, inclusiv toaleta.

Echipajul Inspiration4, alcătuit din patru astronauţi civili, a decolat miercuri la bordul navei spaţiale Crew Dragon a SpaceX, aterizând pe Pământ sâmbătă seara.

Elon Musk a afirmat pe Twitter că s-a întâlnit personal cu echipajul în Florida, iar apoi a răspuns la întrebările utilizatorilor cu privire la planurile companiei pentru următoarea misiune. Răspunzând unui utilizator, Musk a spus că următorul zbor va avea "toalete modernizate", adaugând că „am avut unele provocări în acest sens". Miliardarul nu a detaliat însă care au fost aceste provocări sau cum anume vor fi modernizate toaletele.

Jared Isaacman, unul dintre pasagerii echipajului Inspiration4, a declarat pentru publicaţia Insider, în iulie, că toaleta pentru Crew Dragon era situată pe tavanul navei spaţiale şi avea o cupolă de sticlă, ceea ce a însemnat că membrii echipajului aveau o vedere de 360 de grade în timp ce foloseau toaleta.

„Nu este o dram de intimitate. Ai un fel de „perdea” de intimitate care taie partea superioară a navei spaţiale, astfel încât să te poţi separa într-un fel de ceilalţi", a declarat Isaacman, care a mai adăugat că învăţarea utilizării toaletei pe nava spaţială a făcut parte din pregătirea riguroasă a astronauţilor civili înainte de zbor.

Musk a mai spus că următorul zbor va avea un mic cuptor pentru încălzirea alimentelor, precum şi WiFi furnizat de Starlink, proiectul de internet prin satelit al SpaceX.

Echipajul misiunii Inspiration4 a servit şi o pizza rece în timpul zborului său de trei zile. În timp ce se aflau în spaţiu, membrii echipajului au discutat cu Musk şi cu actorul Tom Cruise.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.