Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Toate leșurile de oi au fost scoase din nava Queen Hind, scufundată în Portul Midia la finalul lunii noiembrie 2019

nava oi

Toate leșurile de oi au fost scoase din nava Queen Hind, scufundată în Portul Midia la finalul lunii noiembrie 2019. Administrația Porturilor Maritime a anunțat joi că operațiunile s-au încheiat cu succes, anunță MEDIAFAX.

„Astăzi, 12 martie 2020, a fost finalizată operațiunea de scoatere a încărcăturii din interiorul navei Queen Hind, toate manevrele fiind realizate cu respectarea normelor de mediu și sub supravegherea instituțiilor abilitate ale statului. În cursul acestei zile vor pleca spre neutralizare ultimele transporturi de animale”, au transmis joi reprezentanții Administrației Porturilor Maritime Constanța (APMC).

Citește și: Traian Băsescu atrage atenția: Ne-am trezit cam târziu!

Operațiunea de scoatere a cadavrelor de oi din corpul navei a durat două săptămâni.

Nava Queen Hind, sub pavilion Palau, s-a răsturnat în Portul Midia pe 24 noiembrie 2019, având la bord aproximativ 14.000 de oi. Autoritățile au reușit să salveze doar 254 de animale. Pentru că nu avea dotarea necesară, Administrația Porturilor Maritime Constanța a semnat un contract de aproximativ 4 milioane de euro cu o societate românescă pentru a scoate epava din Portul Midia.

Operațiunile de scoatere a navei scufundate în șenalul Portului Midia a început pe 14 ianuarie și s-a încheiat pe 25 februarie, atunci când nava a fost adusă în Dana 10 a Portului Midia.

Citește și: Ce rușine! În plină criză pe coronavirus, Guvernul PNL, proiect de ordin pentru uciderea a peste 14.000 de femele și pui de căprioare .

Din momentul în care nava Queen Hind a fost acostată în dană, șenalul navigabil a fost în totalitate eliberat, fiind ridicate toate restricțiile în ceea ce privește navigația în condiții de siguranță în zona Midia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.