Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tolontan aruncă bomba: Dosarul care lipsește de la DNA

tolontan

Jurnalistul Cătălin Tolontan le reproșează, atât Laurei Codruța Kovesi, proaspăt reînvestită în funcția de procuror șef al DNA, cât și lui Gheorghe Ivan, șeful DNA Galați în perioada 2008-2013 și unul dintre candidații pentru postul de procuror șef al României, că nu s-au interesat și nu au deschis nici un dosar privind falimentarea abuzivă a clubului sportiv Oțelul Galați.

Jurnalistul Cătălin Tolontan readuce, așadar, în atenția opiniei publice pe blogul personal, tolo.ro, cazul privatizării clubului sportiv Oțelul care a fost „prădat prin privatizare”.

În urma calificării din toamna lui 2011 în Liga Campionilor, Oțelul a primit de la UEFA, în 2012, 18 milioane de euro. După toate standardele, suma reprezintă bugetul unui club românesc pe cel puțin patru ani de zile!” Cu acordul șefilor combinatului, al Primăriei și al unor persoane din Consiliul de Administrație, clubul își schimbă proprietarul. Vine Dan Adamescu, patronul de la Astra. De ce ai ceda un club în momentul de sublimă glorie sportivă și de maximă siguranță financiară, aceasta e o întrebare pe care suporterii Oțelului o șoptesc la Lună. Gruparea încheie în toamna lui 2012 și în primăvara lui 2013 7 contracte de asigurare  cu Astra,pentru care plătește, banii jos!, 5,5 milioane de euro. Un caz unic în fotbalul românesc și în sportul mondial! O sumă colosală pentru orice industrie. Vorba unui agent din piață: ”La banii ăștia asigurați Burj Al Arab”, scrie Tolontan pe blogul său.

Perioada de privatizare a clubului sportiv coincide cu perioada în care Gheorghe Ivan era șeful DNA Galați, unde a stat până în decembrie 2013. „Dar nu e vorba de un om. Ci de funcția lui”, subliniază Tolontan.

Nici Primăria Constanța și nici Astra nu au oferit explicații cu privire la falimentarea clubului sportiv, neexistând nici un „dosar” care să ancheteze acest caz.

Dar poate că distrugerea Oțelului nu e un dosar de corupție. Poate că nu e nici dosar și nici corupție. Poate că nici SRI-ul local nu a știut nimic”, continuă Tolontan.

Acesta încheie postarea pe blogul respectiv, făcând o legătură între confirmarea investirii Laurei Codruța Koveși în șefia DNA, „care a descoperit cazuri și a salvat bani. Oțelul nu se numără printre ele.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.