Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tolontan aruncă BOMBA: SRI ştia despre problemele din spitale. DEZVĂLUIRILE unei surse a SRI

sri

Apar noi date despre amploarea problemei dezinfectanţilor din spitale. Jurnaliştii Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan publică informaţii revoltătoare, care până acum erau doar bănuite.

O sursă a Serviciului Român de Informații face public, prin intermediul GSP şi tolo.ro, un document pe care l-a trimis ofițerilor săi de legătură în octombrie 2014. În document, medicul epidemiolog detalia trucarea unei licitații la Spitalul Județean, unde a câștigat distribuitorul celui mai mare producător din lume, francezii de la Anios. Vreme de 8 ani, epidemiologul a explicat ofițerilor SRI cum mor oamenii în spitalele prost dezinfectate și cum se multiplică bacteriile.

Vezi şi: Percheziţii ale mascaţilor în scandalul dezinfectanţilor: S-au luat cu asalt sediile Hexi Pharma

"Vreme de 8 ani, le-am dat mii de acte celor de la SRI. Mi-au spus, la un moment dat, în glumă, că vor veni cu propriul top de hârtie. Nu am sesizat vreun efect după informările mele. Licitațiile s-au trucat în serie. Substanțele neconforme au intrat în spitale. Cei din SRI îmi spuneau că fac și ei informări mai sus și că nu se întâmplă nimic. Iar eu le ziceam că, din cauza dezinfectanților cu mari probleme de calitate, mor oameni pe capete", declară sursa SRI pentru GSP.

După ani de zile în care a furnizat informaţii către SRI, fără să se schimbe nimic, sursa SRI, un epidemiolog, a hotărât să vorbească cu presa, cu condiţia de a nu i se divulga numele şi spitalul în care lucrează. "Vorbesc cu voi pentru că am vorbit cu ei aproape ani de zile și nu s-a întâmplat nimic! Dacă se vor supăra, asta e! Nu vreau să mă considere duplicitar sau trădător, dar e timpul ca oamenii să știe ce se întâmplă", spune medicul, într-un interviu publicat pe tolo.ro.

Vezi şi: Klaus Iohannis ORDONĂ după ce a aflat lista spitalelor cu probleme: 'Aștept o analiză...'

„Bacteriile tratate cu substanțe slabe capătă imunitate și o transmit generației viitoare de bacterii”, spune alt medic, de la „Sf. Pantelimon”. Practic, noi am vaccinat bacteriile, afirmă medicul! Doctorul susține că la secția ATI de la „Sf. Pantelimon” rata mortalității în weekend a ajuns la 40%!

SRI a confirmat pentru GSP: „Am făcut informări despre calitatea necorespunzătoare a unor dezinfectanți folosiți în spitale”. În același timp, la spitalul SRI, o altă firmă a cîștigat licitațiile, dar conducerea spitalului a semnat cu Hexi Pharma 63 de încredințări directe!

Miniștrii Sănătății din ultimii ani neagă în bloc că au primit astfel de informări de la Serviciu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.