Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tolontan îl corectează pe Klaus Iohannis + Anunț nou despre Elena Udrea și Gala Bute

tolontan

Klaus Iohannis nu a început prea bine mandatul de președinte. Iohannis a făcut câteva gafe la ședința CSM pe care a prezidat-o, dar și la primul interviu din acest an în calitate de președinte. Jurnalistul Cătălin Tolontan îi atrage atenția lui Iohannis că nu presa a aflat din dosare ce fac procurorii, ci procurorii au aflat din presă ce fac răufăcătorii.

În plus, Tolontan face un anunț nou despre dosarul Gala Bute, în care apare și numele Elenei Udrea.

”Klaus Iohannis a nuanțat azi la Adevărul live despre scurgerile din dosare. ”Justiția nu trebuie să se transforme într-un spectacol mediatic”. Corect. Sentințele nu se dau la televizor, prin plebiscit cu telecomanda. Vinovat, apăsați 1! Nevinovat, treceți pe postul preferat unde îl veți dovedi vinovat pînă la urmă, dă-l în mă-sa!

Dar nu asta e ideea. Președintele României întreține un neadevăr. Pentru că, pînă acum, în mod majoritar și sistematic, nu presa a aflat din dosare ce fac procurorii, ci procurorii au aflat din presă ce fac răufăcătorii. Vreme de 25 de ani așa s-a întîmplat și doar în ultimii doi ani a apărut și fenomenul invers, fără a-l anula pe cel prin care presa dezvăluie și justiția începe să cerceteze.

MCV, pe care Klaus Iohannis și l-ar dori dizolvat, nu ne-a fost impus pentru că actul de justiție a fost influențat de presă, ci pentru că sistemul judiciar a fost în subordinea politicienilor.

Asta cu ziariștii care influențează justiția a fost și teoria vehiculată de Traian Băsescu, mai țineți mine cînd s-a enervat în cazul Bute de a ieșit la televizor și a spus că un jurnalist important a controlat deciziile procurorilor. Inspecția judiciară a cercetat cazul în care președintele ne viza fără să ne numească. CSM a amendat ieșirea președintelui: nu noi, ci el a afectat ”independența sistemului judiciar”. (Hotărîrea CSM nr 1466 din 17 decembrie 2014).

Tot pentru că am fi influențat justiția de nu mai poate să-și facă meseria și să-i urmărească pe infractori ne-a dat în judecată și Alina Stoica. Stoica e procuroarea DNA care construise pentru Gala Bute soluția ”doar Rudel Obreja e vinovat, el le-a sucit mințile tuturor celorlalți”.

După ce argumentele ei nu au ținut și șefii i-au făcut praf rechizitoriul în decembrie 2013, cine credeți că a recuperat-o imediat pe Alina Stoica? Alina Bica de la DIICOT.

Frumos se înșiră faptele și personajele!

Prietena Elenei Udrea o angajează pe procuroarea care o absolvise pe Elena Udrea. Iertați erau și oamenii din ministerele implicate în gala de box profesionist pe bani europeni. Iar președintele susține la televizor exact ceea ce a pus procuroarea în actul prin care ne-a dat în judecată. E și greu de priceput care-i omul pentru care s-a muncit din greu în toată această combinație!

Mai e puțin și publicul va vedea ce a decis DNA în legătură cu Gala Bute. Dosar care, fără informațiile care nu trebuiau să fie la noi, jurnaliștii, ci la ”sistem”, așa cum periculos a început să vorbească Klaus Iohannis, ar fi rămas fix așa cum deciseseră ei, folosind concordia puterilor, altă teorie care te lasă cu gura căscată a popularului președinte ales pe 16 noiembrie.

”De la dreptul de informare până la mutarea evaluării faptei de la procuror la TV e cale lungă. Trebuie să avem criterii clare și trebuie stabilite în sistem – cât și cum poate fi făcut public”, a spus azi la Adevărul președintele Iohannis. Stabiliți ce vreți ”în sistem”, noi vom publica în continuare ceea ce aflăm. Fiecare cu treaba lui.”, scrie Tolontan pe tolo.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.