Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tolontan rupe tăcerea: N-ați știut pentru că interesul e să nu știți

stareapresei.ro
tolontan

Jurnalistul Cătălin Tolontan surprinde cu un discurs critic, spunând că a început sezonul mușamalizărilor și al imunităților. Acesta scrie pe blogul său că se încearcă muşamalizarea scandalului Hexi Pharma, procurorul de caz cu 23 de ani experiență fiind schimbat, iar probele fiind trimise doar în Cehia, la Praga pentru analize.

"Iată trei știri care v-au fost ascunse până astăzi. Miza e suficient de mare ca procurorul Rodica Jercan, cu 23 de ani de experiență în magistratură, să dispară după doar câteva săptămâni din dosarul Hexi Pharma, fără ca publicul să știe nimic, ca și cum nu în numele interesului public lucrează, cercetează și acuză procurorul. Așa e că n-ați știut că Parchetul General i-a luat cazul procurorului? N-ați știut pentru că interesul e să nu știți!", scrie Tolontan, pe blogul tolo.ro.

DNA, în epoca DEMITIZĂRII: Eșec după eșec în instanță

El mai arată că probele în cazul hexi Pharma au ajuns la Institutul Cantacuzino, unde directorul a fost "instruit" de SRI.

„Miza e suficient de mare ca statul să numească ca șef la Institutul Cantacuzino un director cu studii la SRI și apoi să trimită ”analizele de eficiență” taman acolo! De ce e nevoie la Institutul Cantacuzino de un director instruit de SRI?! În materie de biocide, institutul nu e suficient de bun, spune chiar Ministerul Sănătății, ca să valideze dezinfectanții la punerea lor pe piață, dar e util când e de pus la cale o acoperire a unui trecut vinovat al autorităților”, arată jurnalistul.

Potrivit lui Tolontan, ar fi fost nevoie de mai multe analize, nu doar cele de la Praga, pentru licenţierea unor dezinfectanţi.

Vine ZĂPADA! Cum va fi vremea în următoarele zile și unde va ninge

"De ce s-au trimis substanțele pentru analiză doar la laboratorul din Praga, câtă vreme nici Praga, de una singură, nu e suficientă pentru o nouă licențiere?! Mișcările acestea au o logică doar dacă se urmărește izolarea scandalului Hexi cu pagube cât mai mici pentru sistem. Nici asta n-ați știut, că Parchetul a trimis analizele numai în Cehia, nu și în Germania, Anglia sau Franța. N-ați știut pentru că ei consideră că e bine să nu știți! Dar ca să deschizi sezonul de mușamalizări și imunități ai nevoie de cooperare din multe părți. Inclusiv de la Servicii. Apropo de SRI. Serviciul Român de Informații n-a răspuns nici acum la întrebarea ”Cum ați dobândit blocul unde ați stat împreună cu Hexi Pharma și cine i-a închiriat spațiul firmei lui Dan Condrea?”. Nu cumva voi?", scrie pe blogul tolo.ro.

"Mușamalizarea Colectiv, ascunderea infecțiilor nosocomiale (Spitalul de Arși şi Spitalul Județean din Suceava sunt doar exemplele cele mai recente), imunitatea lui Gabriel Oprea și mușamalizarea Hexi Pharma sunt forme de neasumare a modului în care statul se comportă cu proprii cetățeni", concluzionează Cătălin Tolontan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.