Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tom Hanks este naratorul unei expoziţii londoneze dedicate cuceririi spaţiului

facebook.com
Tom Hanks

Imagini de arhivă cu rachete spaţiale filmate în momentul lansării sunt proiectate pe pereţi uriaşi într-o nouă expoziţie vernisată la Londra, în cadrul căreia actorul hollywoodian Tom Hanks relatează povestea călătoriilor umane spre Lună, informează Reuters.

"The Moonwalkers: A Journey With Tom Hanks" prezintă primele alunizări ale misiunilor Apollo din 1969 până în 1972 şi succesorul lor, programul lunar al NASA cu echipaj uman, Artemis.

Următoarea misiune - Artemis II, care va include o survolare a Lunii - este planificată să aibă loc anul viitor, iar interviuri cu cei patru membri ai echipajului său sunt de asemenea proiectate pe pereţii galeriei Lightroom, situată în zona King Cross din Londra.

"Acest spectacol este despre minunea Lunii şi despre creaturile uimitoare care au făcut posibil ca membrii rasei lor să păşească pe Lună", a declarat Tom Hanks, câştigător al premiului Oscar, pentru Reuters, într-un interviu comun cu astronauţii Victor Glover şi Jeremy Hansen, aleşi să zboare în spaţiu în cadrul primei călătorii cu echipaj uman în jurul Lunii care va avea loc după o pauză de peste 50 de ani.

"...Bărbaţii şi femeile se vor întoarce acolo... foarte curând şi nu-i aşa că este minunat că avem curiozitatea şi dorinţa de a face ceva pentru care nu există bogăţii cu care să fii recompensat, nu există un teritoriu care să fie cucerit. Singurul lucru pe care îl vom obţine este o dovadă că... nu numai că putem să ne imaginăm imposibilul, dar putem face imposibilul să devină posibil", a adăugat Tom Hanks.

Alături de pilotul Victor Glover, primul astronaut de culoare care va fi trimis într-o misiune lunară, şi de specialistul misiunii Jeremy Hansen, se vor mai afla specialista misiunii Christina Koch şi comandantul misiunii Reid Wiseman.

Programul Artemis urmăreşte construirea unei prezenţe umane pe termen lung pe Lună.

"Ni s-a dat această moştenire extraordinară şi sperăm să putem contribui la ea, dar apoi să predăm ştefeta următoarei misiuni atunci când va sosi timpul pentru aceasta", a spusVictor Glover.

Tom Hanks l-a interpretat pe comandantul Jim Lovell în filmul din 1995 "Apollo 13", despre o misiune spaţială cu probleme, care a fost nevoită să îşi anuleze asolizarea programată pe Lună după explozia unui rezervor cu oxigen.

Întrebat dacă îşi doreşte să ajungă el însuşi în spaţiu, starul hollywoodian a răspuns astfel: "Dacă ei au nevoie de cineva care să meargă acolo şi doar să păstreze geamurile curate, să le servească mâncare şi apoi să facă curăţenie, atunci aş fi omul potrivit".

"Există totuşi ceva în legătură cu această experienţă. Cred că ai nevoie de timp. Ştiu că oamenii pot să urce în spaţiu şi să coboare, iar acesta este un lucru minunat. Dar cred că am nevoie de ceva mai mult timp acolo sus pentru a medita la Universul infinit", a adăugat Tom Hanks.

Expoziţia "The Moonwalkers: A Journey With Tom Hanks" va rămâne deschisă în perioada 6 decembrie 2023 - 21 aprilie 2024.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.