Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Toma Petcu: Activitatea minei Uricani din Valea Jiului a fost suspendată

antena3.ro
Toma Petcu

Activitatea minei Uricani din Valea Jiului a fost suspendată după accidentul de muncă petrecut luni dimineaţă, cei 56 de mineri care se aflau în subteran la momentul producerii exploziei fiind scoşi la suprafaţă, a declarat, la Uricani, ministrul Energiei, Toma Petcu, potrivit agerpres.ro

El a arătat că specialiştii investighează deja zonele de lucru din subteran şi că activitatea va fi reluată atunci când va exista certitudinea că acestea sunt sigure. 

Ministrul a spus că din primele date nu se poate vorbi de o explozie în subteran, ci de o aprindere de gaz, urmând să se verifice cauzele care au generat acest eveniment. 

"Este important de precizat faptul că toţi minerii aveau asupra lor echipamentele de protecţie, inclusiv aparate de măsurare a concentraţiei gazelor din mină. (...) Minerii afectaţi de această explozie se aflau într-o zonă betonată protejată în care se făceau lucrări de închidere şi executau un dig de protecţie. Nu era o zonă traversată de vreun cablu electric care ar fi putut să determine această aprindere, de aceea aşteptăm cu mare interes ancheta ITM să vedem care este sursa aprinderii, în primul rând, şi de unde a provenit gazul", a mai spus ministrul Energiei. 

În ceea ce priveşte cei doi salvatori care s-au intoxicat cu gaze în timpul intervenţiei de evacuare la suprafaţă a minerului care a decedat în subteran, aceştia au primit îngrijiri la spitalul din Petroşani şi au fost externaţi cu acordul lor pentru că prezentau forme uşoare de intoxicaţie. Ceilalţi trei mineri care prezintă arsuri între 8 şi 50% pe suprafaţa corpului sunt transportaţi la spitale din Bucureşti cu un elicopter. 

"Doi dintre mineri au arsuri de gradul trei pe aproape 50% din suprafaţa corpului, iar cel de-al treilea prezintă arsuri mai uşoare", a spus ministrul Toma Petcu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.