Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tomac îi cere lui Cioloș să-l demită pe șeful ANAF

Eugen Tomac

Deputatul MP Eugen Tomac îi cere premierului Dacian Cioloș să îi demită de urgență pe șeful ANAF, Gelu Diaconu, și vicepreședintele ANAF.

”Diaconu (urmărit penal) ar trebui sa plece la pachet cu Tobă (plagiator) și Curaj (”academician” în conflict de interese). Domnule Cioloș, ce diferență este între acest guvern și guvernul Ponta? Și în guvernul Ponta aveam plagiatori, urmăriți penal și chiar inculpați. Guvernul Ponta a căzut și românii au sperat că vor veni altfel de oameni și un altfel de prim-ministru, care să nu mai facă niciun fel de compromisuri. Dumneavoastră aveți pârghiile să faceți curățenie, dar nu le folosiți. Pretindeți că sunteți un premier tehnocrat, fără legături cu partidele, dar țineți în aparatul administrativ oameni care servesc interese oculte ale politicienilor”, declară Eugen Tomac.

Gelu Diaconu a anunțat că nu demisionează, ci așteaptă să fie demis.

”După cum cunoașteți, ieri, mi s-au adus la cunoștință învinuirile în dosarul instrumentat de domnul procuror Doru Florin Țuluș, constând într-un pretins abuz în funcție și favorizarea făptuitorului. Menționez faptul că am solicitat să fiu audiat, reținut sau arestat, pentru clarificarea cu celeritate a acestui dosar kafkian. Singura acuzație care mi se aduce atât mie cât și vicepreședintelui ANAF este aceea că am emis două circulare nelegale prin care am dispus suspendarea deciziilor de impunere privind plata CASS pentru dobânzile acumulate de alocațiile copiilor depuse în conturi precum și pentru persoanele realizatoare de venituri modice. În ce privește solicitarea doamnei ministru Dragu de a îmi prezenta demisia, precizez că nu îi voi da curs întrucât doresc să fiu demis din funcție, astfel încât la finalizarea acestui dosar cineva să-și asume consecințele acestei măsuri”, a declarat Diaconu printr-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.