Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tombolă cu telefoane mobile şi pantofi de sport pentru a încuraja vaccinarea în Cehia

AzerNews
coronavirus cehia masca

Republica Cehă a deschis luni două noi centre de vaccinare la Praga unde cetăţenii se pot vaccina fără programare şi unde se împart bilete pentru a participa la o tombolă, unde se pot câştiga săptămânal telefoane mobile, pantofi sport şi bilete de acces la jocuri video online, în încercarea de a creşte rata de vaccinare în prezent de 33%, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Deschiderea celor două centre coincide cu datele publicate de Ministerul Sănătăţii care arată un interes scăzut al populaţiei faţă de vaccinare, fapt ce îngreunează obiectivul guvernului ceh de a vaccina cel puţin 70% din populaţie.

La unul dintre centrele de vaccinare amenajat la Gara centrală din Praga s-au format cozi lungi de aproape 30 de metri.

Printre cei care stăteau la coadă se aflau şi mulţi pensionari, nemulţumiţi de faptul că nu s-au putut înregistra online pe listele oficiale de vaccinare.

Cei care se prezintă la cele două centre de vaccinare primesc un bilet pentru a participa la o tombolă săptămânală cu premii precum telefoane mobile, pantofi de sport şi bilete de acces la o platformă de jocuri video online.

De la 1 iulie s-a început vaccinarea în Republica Cehă a minorilor cu vârste între 12 şi 15 ani, pentru a facilita reînceperea anului şcolar de la 1 septembrie cu prezenţă fizică, fără să fie nevoie de prezentarea unui test COVID-19 ca până acum.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.