Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Toni Greblă, declarații de ULTIMĂ ORĂ de la Parlament: 'Sperăm să avem cât mai repede bugetul și să trecem la acțiune'

NewsBV
Toni Grebla

Toni Greblă a declarat marți, la Palatul Parlamentului, că Secretariatul General al Guvernului este mulțumit de bugetul pe 2019, afirmând că suma este „satisfăcătoare”.

„În componența SGG se află și Comisia Națională pentru Strategii și Prognoză. Comisia Națională pentru Strategii și Prognoză, după cum știți, derulează niște programe foarte consistente, unele sunt legate de dezvoltarea strategică a României, astfel încât cea mai mare creștere a bugetului SGG este reprezentată de creșterea cheltuielilor de investiții pentru Comisia de Strategii și Prognoză pe proiectele pe care le cunoașteți. (...) Trebuie să aveți în vedere că SGG prin fonduri și logistică este implicat în organizarea unor acțiuni ce țin de președinția României la CUE. (...)Eu sunt foarte mulțumit că aceste comisii de buget, finanțe au dat un raport pozitiv. Noi nu am susținut amendamente la proiectul de buget. Sperăm să avem cât mai repede bugetul și să trecem la acțiune”, a spus Toni Greblă, care se află la Parlament pentru a susține proiectul de buget.

Klaus Iohannis pleacă din țară - Președintele, alături de Angela Merkel la unul dintre cele mai prestigioase forumuri de securitate

Toni Greblă a mai spus că Guvernul și Parlamentul sunt instituții implicate în finalizarea adoptării proiectului de buget, astfel încât toate acțiunile din această săptămână sunt concentrate pe acest obiectiv.

„Eu vreau să vă spun că această săptămână este dedicată adoptării bugetului”, a mai spus Toni Greblă.

„Bugetul este satisfăcător, este bun pentru a rezolva ceea ce și-au propus șefii acestor structuri în acord cu principalele priorități ale programului de guvernare”, a declarat Toni Greblă, în comisiile reunite de buget-finanțe ale Parlamentului.

Bugetul Secretariatului General al Guvernului, în propunerea transmisă de Executiv și adoptată în Comisiile reunite de buget-finanțe ale Parlamentului, este de 2.230.939 lei, în creștere cu 65% față de bugetul prevăzut în 2018.

Cheltuielile de personal reprezintă 325.000 lei, iar pentru bunuri și servicii sunt alocate 213.671 lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.