Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Toni Greblă, fost judecător CCR: 'Decizia este una fără precedent, Curtea nu își poate desfășura activitatea'

NewsBV
Toni Grebla

Curtea Constituţională a României a anunţat marţi că a sesizat secretarul general al Consiliului Europei, Comisia de la Veneţia şi preşedintele Conferinţei Curţilor Constituţionale Europene în legătură cu atacurile virulente declanşate împotriva Curţii, prin care unii reprezentanţi ai unor autorităţi publice, precum şi ai unor partide parlamentare au discreditat şi delegitimat autoritatea instituţiei.

”E o reacție normală, nu își pot desfășura activitatea sub o astfel de presiune a decidenților politici. Nu ne referim la articole de presă sau la discuțiile unor cetățeni. E un atac furibund, un atac mai dur decât cel din primăvara lui 2015 și care a determinat CCR o decizie fără precedent să ceară protecția pentru a-și desfășura activitatea. E un atac concertat la activitatea și soluțiile CCR.

Citește și: Copos face o nouă mutare: În ce a investit milionarul

Este un demers care exprimă disperarea care i-a cuprins pe judecătorii Curții în legătură cu desfășurarea activităților și din acest punct de vedere este de neconceput să existe o astfel de presiune concertată din partea instituțiilor, autorităților și a factorilor politici din țară cu privire la instigarea cetățenilor și instigarea președintelui în a nu respecta decizia Curții Constituționale. Este un precedent foarte periculos care ne va marca pentru o perioadă viitoare relativ îndelungată. Eu sper ca instituțional să reacționeze Curțile Constituționale europene și în primul rând președintele României să înțeleagă că un stat funcționează normal în momentul în care regulile după care el funcționează sunt respectate în primul rând de cei chemați să vegheze respectarea lor.

Citește și: S-a dat sentința în dosarul „Gala Bute”! Ce avere are singurul inculpat care a fost ACHITAT în speța în care Elena Udrea a primit 6 ani cu executare

Să știți că sunt la curent cancelariile europene cu scoaterea din spectrul politic românesc actual și declarațiile iresponsabile făcute de unii politicieni sau unii care lucrează în mediul administrativ sau chiar judiciar îi fac probabil să se crucească de ce pot sa spună. Pentru ca este pentru prima dată când fățiș în România autoritățile statului sunt îndemnate sau sunt parte a unui demers de nerespectare a unei decizii a instantei constituționale”, a spus Toni Greblă la România TV.

Curtea Constituţională a fost ţinta mai multor critici după decizia luată în 30 mai potrivit căreia preşedintele Klaus Iohannis trebuie să o revoce din funcţie pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi. Decizia CCR vine după ce importanți lideri politici, de la Ludovic Orban, Dacian Cioloș, Monica Macovei, până la numeroși deputați și senatori, au atacat CCR pe care au acuzat-o de ilegalitate. În plus, președintele Klaus Iohannis a făcut declarații care au pus presiuni pe judecători.

Citește și: Lovitură dură încasată eMag: Ce a decis instanţa – au fost RETRASE mai multe produse .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.