Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Toni Greblă îl AVERTIZEAZĂ pe Klaus Iohannis: 'Este periculos ceea ce face'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis rade ras

Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, a declarat, luni, cu privire la refuzul lui Klaus Iohannis de a îl revoca pe Augustin Lazăr, că este periculos ceea ce face șeful statului pentru că asta înseamnă că „procurorul general se uită la președintele României ca la adevăratul ocrotitor al lui”.

„Avem o decizie a CCR care arată care sunt limitele în care acționează ministrul Justiției și limitele în care acționează președintele României. Solicitarea de revocare pe care ministrul Justiției a adresat-o președintelui României în ceea ce îl privește pe procurorul general al Românie trebuia soluționată imediat, în sensul în care președintele este obligat, așa cum ne spune și decizia CCR, să îl revoce din funcție, pentru a asigura buna funcționare a statului”, a afirmat Ton Greblă, luni seară la România Tv.

Citește și: Atenție! Solicitare de urgență în privința Elenei Udrea

Acesta a adăugat că modul de acțiune al președintelui Iohannis este unul periculos, deoarece este încâlcată o prevedere constituțională, cea care spune că procurorul general se află sunt autoritatea ministrului Justiției, nu a șefului statului.

„Pentru că înseamnă că înfrângem prevederea constituțională care ne spune că procurorul general se află sub autoritatea ministrului Justiției. Ori dacă autoritatea ministrului Justiției nu mai funcționează în asemenea situații, înseamnă că procurorul general se uită la președintele României ca la adevăratul ocrotitor al lui și la cel sub autoritatea căruia se află. Deci este periculos ceea ce face, este periculos pentru buna funcționare a instituțiilor statului în viitor”, a conchis secretarul general al Guvernului.

Citește și: S-a aflat! Câți bani a încasat statul din taxa clawback în doar câteva luni

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vinerea trecută, că nu îl va revoca pe procurorul general Augustin Lazăr, spunând că ministrul Tudorel Toader nu a avut o treabă mai bună de făcut şi a trimis din nou aceleaşi documente prin care cere revocarea.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, luni seară, că „cel mai probabil” va fi sesizată CCR după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că nu îl va revoca pe procurorul general, Augustin Lazăr, Toader subliniind că „astfel de abuzuri” nu pot continua”.

Citește și: Lovitură pentru DNA! A rămas în aer

De asemenea, secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, a anunțat că partidul ia considerare depunerea unei plângeri penale împotriva lui Klaus Iohannis pentru refuzul revocării procurorului general Augustin Lazăr, precizând că președintele a comis un act de trafic de influență.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.