Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Toni Nadal, unchiul tenismanului: 'Când avea 15 ani, Rafael Nadal juca tenis cu mingi uzate, pe terenuri defectuoase'

www.agerpres.ro
Rafael Nadal

Toni Nadal a fost omul care l-a susținut și coordonat pe Rafael Nadal în tenis, zeci de ani. Unchiul și fostul antrenor al multiplului campion a povestit într-un interviu o întâmplare care a avut loc în urmă cu foarte mult timp, când Rafael Nadal făcea primii pași în tenis, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Noi norme ale UE se vor aplica in Romania! Ce categorie de romani va beneficia de plati mai ieftine?

Toni Nadal a fost un tehnician aspru. Îl punea pe nepotul său să joace în condiții extreme, cu terenuri proaste și situații complexe, dar aceste aspecte l-au făcut pe Rafael Nadal să își formeze un caracter de campion. ”Mulți ani l-am făcut să se pregătească în condiții puțin favorabile. Cu mingi uzate, pe terenuri defectuoase. Îi lungeam la nesfărșit antrenamentele, voiam să învețe să îndure, să-și întărească personalitatea.

Am mers cu nepotul meu, când avea 15 ani, și cu alt băiat la un turneu. Jucau în același timp, așa că îl urmăream pe Rafael de departe. Meciul era un dezastru, era condus cu 5-0 de un puști care nu era chiar atât de bun. Un prieten, fost jucător, s-a apropiat și mi-a spus că Rafa avea racheta ruptă.” , a povestit Toni Nadal, citat de gsp. În acel moment, Rafael Nadal s-a supărat și i-a răspuns:

”Ah, da, e ruptă, o schimb. Sunt atât de obișnuit să fie mereu vina mea încât nici nu mi-am trecut prin minte că racheta era cea care mă făcea să pierd meciul.” .

Citește și: Se planuieste bugetul! Guvernul Orban critica dur o alta taxa!

Rafael Nadal este unul dintre cei mai titrați jucători din istoria tenisului. Spaniolul are 84 de titluri câștigate de-a lungul carierei, dintre care 19 de Mare Șlem.

Raportul meciurilor disputate de Nadal în toată cariera este unul incredibil (977 de victorii și 197 de înfrângeri), având un procentaj al duelurilor câștigate de peste 83%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.