Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Toni Neacșu denunță un FAKE NEWS după ce Dăncilă a găsit o soluție pentru a emite OUG în lipsa unui ministru

adrian toni neacsu

Avocatul Toni Neacșu denunță „fake news” articolul publicat de ziare.com cu titlul „Toni Grebla, pe post de interimar la 3 ministere: Guvernul a dat SGG atributia de a emite OUG si a aviza ordonante simple”. Neacșu susține că atribuția de a emite ordonanțe de urgență rămâne a Guvernului, singura modificare privește transferarea atribuției de emitere a avizelor prealabile necesare de la un minister care nu are conducere (c.n. Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul).

„FAKE NEWS în forma școală: "Guvernul a dat SGG atributia de a emite OUG".

Evident atribuția de a emite OUG rămâne a Guvernului, singurul care potrivit Constituției și bunului simț poate da ordonanțe de urgență.
Singura modificare privește transferarea atribuției de emitere a avizelor prealabile necesare de la un minister care nu are conducere și deci nu o mai poate face la Secretariatul general al Guvernului.
Că fake news-ul a prins se poate vedea în comentarii, unde "oamenii de bună credință", dar manipulabili până în ultima lor celulă, sunt revoltați și cer chiar convocarea de urgență a CSAT pentru trădare pe față”, scrie Toni Neacșu.

Citește și: BREAKING Alexandru Cumpănașu a suferit un preinfarct (România TV)

Guvernul a aprobat luni un proiect de hotărâre prin care Secretariatul General al Guvernului primește atribuțiile pentru emiterea ordonanțelor de urgență și avizarea ordonanțelor simple.

Anunțul a fost făcut de Viorica Dăncilă la începutul ședinței de Guvern, prima  după ce miniştrii ALDE au demisionat, iar preşedintele Klaus Iohannis a refuzat propunerile de miniştri interimari înaintate de premier.

Dăncilă a dat asigurări că are această situație sub control și că „niciun român nu trebuie să-și facă griji”.

"Sunt un om al soluțiilor și, împreună cu echipa guvernamentală, am identificat măsurile pentru a depăşi această situaţie de blocaj, care putea fi rezolvată uşor dacă preşedintele îşi îndeplinea obligaţia stabilită de Constituţie, de a semna propunerile de interimar. Pentru deblocarea acestei situaţii vom adopta o Hotărâre de Guvern prin care vom transfera de la Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul către Secretariatul General al Guvernului avizarea privind oportunitatea emiterii ordonanţelor de urgenţă, în sensul motivării situaţiei excepţionale, aşa cum cere legislaţia", a spus Dăncilă.

Premierul a explicat că „acest atribut a aparţinut în trecut unui departament aflat în subordinea aparatului de lucru al Guvernului”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.