Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Toni Neacșu, INFORMAȚIE EXPLOZIVĂ în cazul criminalul de la Mediaș: Omisiunea este cea mai perfidă formă de dezinformare

adrian toni neacsu

Omisiunea este cea mai perfidă formă de dezinformare, iar denaturarea adevărului pentru a exploata emoțiile publice cea mai gravă formă de manipulare - acuză avocatul Toni Neacșu în cazul crimei de la Mediaș, care a șocat întreaga țară.

Autorul oribilei crime, acest Rusu Marius, nu a fost liberat condiționat din Penitenciar în baza legii privind recursul compensatoriu. Este pur și simplu fals.

Mai întâi, nu există nici o persoană eliberată NUMAI în baza recursului compensatoriu. Legea nu face decât să dea posibilitatea celor aflați în executarea unor pedepse să intre ceva mai devreme în discuția comisiilor pentru liberări condiționate. Liberarea se dispune doar dacă este întrunit un cumul de condiții, dintre care cea mai importantă este executarea unei părți importante din pedeapsă. Maximul pe care îl poate câștiga o persoană în baza recursului compensatoriu într-un an este de 72 de zile, ceea ce este infim atunci când vorbim de pedepse mari. Dincolo de asta, mai important, nu există un drept de a fi liberat condiționat înainte de a executa zi cu zi pedeapsa ci doar o vocație, în sensul că doar un judecător, atunci când e convins că persoana este îndreptată, dispune liberarea înainte de termen. Asta se întâmplă atât cu legea recursului compensatoriu cât și fără aceasta.

Citește și: Klaus Iohannis UIMEȘTE după discuția cu Jean - Claude Juncker - Șeful statului mizează pe competența Guvernului Dăncilă

În al doilea rând, în situația concretă, acest Rusu Marius a fost liberat condiționat prin sent pen nr. 595 din 16 mai 2018 a Judecătoriei Deva, deci acum 8 luni de zile. El executase fracția de 3/4 din pedeapsa de 4748 de zile (13 ani), adică aproape 10 ani, mai exact 3634 de zile, începând din 2008. Cu sau fara recursul compensatoriu acesta putea fi liberat condiționat de către judecător, în aceleași condiții în care a fost. Beneficiul potrivit Legii nr. 169/2017 a fost de 408 zile, dar și fără acestea el îndeplinea toate condițiile, inclusiv executarea unei părți din pedeapsă, pentru a fi liberat condiționat.

Judecătorul care a dispus liberarea condiționată a făcut-o nu pentru că exista legea recursului compansatoriu ci pentru că a apreciat că acesta s-a îndreptat. Și fără această lege soluția era aceeași. Putea să-l mai țină acolo încă 2 ani dacă considera contrariul.

În concluzie, ce a făcut Rusu Marius e o crimă și o tragedie, dar nu se datorează legii recursului compensatoriu. Campania împotriva Legii nr. 169/2017 este una populistă (doar e USR-ul acolo) și exclusiv politică.

Aveti hotararea instantei aici, cu precizarea că propunerea de liberare condiționată a venit din partea Comisiei speciale din penitenciar iar parchetul nu a formulat comtestație împotriva sentinței judecătoriei. Doar ca să fim cu adevărat riguroși cu sursele", scrie avocatul Toni Neacșu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.