Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tony Blair dă de înţeles că s-ar putea întoarce în politică

Fostul premier britanic Tony Blair a evocat o posibilă întoarcere în viaţa politică, cu scopul de a ajuta la redresarea forţelor de centru-stânga şi a face faţă conservatorilor aflaţi "în drum spre un Brexit dur", relatează vineri France Presse, potrivit agerpres.

"Nu ştiu dacă există un rol pentru mine (...).Dacă mă simt puternic vizat? Da. Dacă sunt motivat? Da. Ce învăţăminte trag din asta pentru mine? Ce aş putea aduce exact? Problema rămâne deschisă", subliniază Tony Blair, 63 de ani, într-un interviu pentru ediţia din noiembrie al revistei Esquire.

Citeşte şi: Preşedintele columbian, Juan Manuel Santos, a primit Premiul Nobel pentru Pace

Aceste afirmaţii au declanşat o serie de speculaţii în presa britanică despre o eventuală revenire în politică a lui Tony Blair, cu atât mai mult cu cât el a anunţat închiderea controversatei sale societăţi de consiliere a guvernelor, Tony Blair Associates (TBA).

Ales pentru prima oară şef al guvernului în 1997, Tony Blair a condus Partidul Laburist la trei victorii consecutive în alegerile legislative cu un program de centru-stânga. Dar războiul din Irak din 2003, care a aruncat pentru vreme îndelungată această ţară în haos şi violenţă, i-a afectat bilanţul, făcându-l foarte nepopular.

Citește și: SCANDAL URIAȘ de corupție la Kremlin: Cum și-a transformat Putin bucătarul în MILIARDAR

"Există o enormă reacţie împotriva politicii pe care o reprezint. Dar cred că este prea devreme pentru a spune că centrul a fost învins. În cele din urmă, eu cred că el se va impune din nou. Este provocarea noastră. Noi trebuie să o acceptăm", insistă Blair, care după plecarea sa din Downing Street în 2007 şi-a făcut o mică avere cu activităţile sale de consiliere, în special, pe lângă Banca de Investiţii americană JPMorgan Chase.

Oponent virulent al liderului stângist al laburiştilor, Jeremy Corbyn, fostul premier este de părere că "politica britanică trece printr-o tragedie dacă alegerea este între un guvern conservator, care se îndreaptă spre un Brexit dur, şi un Partid Laburist de extremă-stângă, care susţine un program care ne readuce în anii 1960".

Citește și: Pentagonul, forţat să dea explicaţii pentru miliardele de dolari cheltuiţi pe "soldaţii fantomă"

Conservatorii au recâştigat puterea în 2010 şi David Cameron a fost reales, fără probleme, premier în 2015, înainte de a fi "măturat" de la putere de votul în favoarea Brexitului şi înlocuit de Theresa May în această vară.

Aceasta din urmă triumfă în sondaje în faţa lui Jeremy Corbyn, despre care trei sferturi dintre britanici consideră că nu are stofă de prim-ministru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.