Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tony Blair: Lupta definitorie a secolului XXI va fi împotriva extremismului religios

tony blair

Scriitorului francez Andre Malraux i-a fost atribuită următoarea frază la începutul anilor 50 când acesta observa confruntările ideologice din timpul Războiului Rece: „Secolul XXI va fi religios sau nu va fi deloc”.

Tony Blair pare să preia în parte aceasta afirmaţie discutând situaţia războiului împotriva terorismului din perioada contemporană Extremismul religios este una marile surse ale conflictelor din prezent, lupta împotriva acestui fenomen fiind considerată de Blair drept lupta definitorie a secolului al XXI-lea, informează „The Telegraph”.

Fostul lider al executivului de la Londra a făcut referire la conflictele din lumea arabă, amintind situaţia Siriei şi a Egiptului, precum şi situaţiile problematice din Nigeria sau Filipine.

„Există un singur lucru evident pe care acestea îl au în comun: actele de terorism comise de oameni influenţaţi de religie (n.r. – fundamentalişti religioşi)”, a declarat Blair. „În timp ce secolul al XX-lea a fost dominat de ideologia politică (n.r – confruntările ideologiilor politice, cele totalitare, autoritare versus cele democratice), luptele acestui secol vor fi făcute în numele religiei.

Este o pervertire a credinţei”, a adăugat fostul lider de pe Downing Street. Blair a punctat într-un text publicat într-un text din „The Observer” că este timpul ca guvernele să recunoască „tema comună” şi să realizeze o „strategie globală” pentru a face faţă provocărilor.

„Nu este nicio îndoială că cei care au comis violenţe în mod repetat, au făcut acest lucru raportându-se la credinţa lor şi natura sectară a conflictului, un sectarism bazat pe religie. Nu există nicio îndoială asupra faptului că acest fenomen este în creştere”, a subliniat fostul lider de la Londra.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.