Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tony Blair: Occidentul trebuie sa coopereze cu Rusia

tony blair

Occidentul trebuie sa coopereze cu Rusia în lupta împotriva extremismului islamist si a altor forte care alimenteaza conflictul din Orientul Mijlociu, în pofida liniei dure la adresa Rusiei în privinta conflictului din Ucraina, a declarat Tony Blair, fost premier al Marii Britanii (1997-2007) si în prezent reprezentant special al 'cvartetului' de mediatori internationali pentru reglementarea conflictului din Orientul Mijlociu (UE, ONU, Rusia si SUA), într-un interviu acordat The Wall Street Journal si preluat de agentia de presa TASS.

Potrivit fostului premier britanic, extremismul islamist este 'cea mai mare amenintare pe termen lung', iar Occidentul trebuie sa fie deschis unei colaborari pe acest front cu Rusia si cu alte tari, precum India si China, pentru a putea contracara acest pericol.
'Rusia ramâne un jucator major (pe scena internationala), iar într-o serie de probleme, inclusiv cea privind Orientul Mijociu, Moscova este o componenta importanta a modului în care respingem noi aceste provocari', a subliniat Blair.
În opinia sa, este evident ca Rusia trebuie sa participe la procesul cautarii de cai pentru o reglementare a situatiei din Siria.
AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.