DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Top 10 profesii ale viitorului: manager TikTok, dezvoltator de filtre pentru Instagram sau geoinginer climatic

rollingstone.com
TikTok

Anul pandemic 2020 a accelerat evoluţia locurilor de muncă digitale, iar primele locuri din Top 10 profesii ale viitorului anunţate de World Economic Forum nu seamănă cu nimic din standardul ocupaţional obişnuit, susţin specialiştii Asociaţiei INACO - Iniţiativa pentru Competitivitate, care anunţă lansarea ediţiei a IV-a a Ghidului Meseriilor Viitorului - Oportunităţile pieţei muncii în lumea de mâine, arată Agerpres.

Odată cu apariţia noului Ghid, experţii INACO vor susţine zece sesiuni de instruire a elevilor de la Şcoala Superioară Comercială "Nicolae Kretzulescu", în perioada septembrie - noiembrie, pe baza calendarului comunicat în acord cu Primăria Sectorului 3 Bucureşti. În paralel, cel puţin 50 de elevi din aceeaşi instituţie vor beneficia de consiliere vocaţională.

"Big bang-ul online creat de anul pandemic 2020 a accelerat evoluţia locurilor de muncă digitale, transformând exponenţial viitorul pieţei muncii. Revenirea la modul de lucru obişnuit ne pune în faţa unor profesii neobişnuite. Primele locuri din top 10 profesii ale viitorului anunţate de World Economic Forum nu seamănă cu nimic din standardul ocupaţional obişnuit: facilitator al lucrului la distanţă, consilier pentru respectarea programelor de fitness, manager de design pentru case inteligente, consilier de imersiune XR, arhitect de mediu pentru amenajarea spaţiului de lucru, detectiv de date, auditor de algoritmi de favorizare, analist de risc pentru dezastre cibernetice", se arată într-un comunicat de presă al Asociaţiei, transmis joi AGERPRES.

Pe lista profesiilor viitorului din noul Ghid INACO se mai află: manager TikTok, dezvoltator de filtre pentru Instagram, administrator/arbitru în competiţii virtuale din sportul electronic, fermier urban, constructor de case verzi, inginer în domeniul energiei valurilor, inginer imprimare organe 3D, chirurg în nanomedicină, programator de algoritmi etici, biolog genetician IA, geoinginer climatic şi administrator de confidenţialitate a datelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.